SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Echipa Adidas se desfiinţează, Darren Cahill devine liber de contract din 2016

Echipa Adidas se desfiinţează, Darren Cahill devine liber de contract din 2016

darren cahill si simona halep

darren cahill si simona halep
Darren Cahill si Simona Halep au colaborat prima data la Indian Wells

Una dintre cele mai interesante idei de promovare şi de pregătire a talentelor din tenis, “Echipa Adidas”, cunoscută sub numele oficial de Player Development Program, se va desfiinţa de la finalul anului acesta. Acest lucru ar putea avea ceva urmări şi pentru Simona Halep.

Cel care a făcut anunţul a fost antrenorul australian Darren Cahill, cel care a ajuns să lucreze cu Simoan Halep tocmai graţie acestui program. “Din păcate, Player Development Program nu va continua după 31 decembrie 2015. A fost o plăcere să lucrez cu atâţia jucători talentaţi şi dedicaţi în ultimii şapte ani, prin PDP“, a scris Cahill, pe Twitter.

De-a lungul timpului, echipa Adidas, sau Player Development Program al firmei producătoare de echipament sportiv, a avut mai multe conexiuni cu România. Cea mai lungă colaborare cu această echipă a avut-o Sorana Cîrstea, dar înaintea ei a fost, pentru o perioadă de câţiva ani, şi Raluca Olaru, iar acum vârful de lance este Simona Halep. Numai că, în ultimii ani, colectivul tehnic al echipei a început să se subţieze. Mai întâi a plecat Andre Agassi, care bătea mingea de fiecare dată la Las Vegas cu sportivii aflaţi sub contract cu Adidas. El a părăsit Adidas pentru Nike, prima lui dragoste.


Apoi, antrenorul Sven Groenefeld, unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni din lume, a plecat şi a început să lucreze cu Maria Sharapova.

Player Development Program a fost lansat în 2003 în SUA şi le-a permis jucătorilor sponsorizaţi de compania germană să se antreneze alături de tehnicieni valoroşi, precum Stefan Edberg, Tony Pickard, Carl Hogeskog, Sven Groeneveld, Andre Agassi şi Stefi Graf sau să se pregătească fizic alături de renumitul antrenor de fitness Gil Reyes.

De-a lungul timpului, au făcut parte din acest program, în afra româncelor, jucătoare şi jucători ca Ana Ivanovic, Andrea Petkovic, Daniela Hantuchova, Marcos Baghdatis sau Fernando Verdasco.

Leave a Reply

Top