SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Ana Bogdan > ITF Pro Circuit / Futures: La Mamaia, avem finală românească, la Bucureşti, nu

ITF Pro Circuit / Futures: La Mamaia, avem finală românească, la Bucureşti, nu

Cristina Dinu

După cum am anticipat şi noi finala turneului feminin ITF Pro Circuit cu premii de 25.000 USD, “IDU Trophy COMVEX”, de la Mamaia va fi un românească. În schimb la Turneul Futures cu valoarea totală a premiilor de 10.000 USD de la Bucureşti am întregistrat o nouă dezamăgire, niciun român neajungând în finală.

Semifinalele de la Mamaia nu ne-au oferit surprize, favoritele înregistrând victorii confortabile: Ana Bogdan [1] – Nicoleta Dascălu 6-3, 6-4 / Cristina Dinu – Maria Marfutina 6-3, 6-1, astfel că mâine de la ora 10.30 vom avea o foarte interesantă finală Ana Bogdan – Cristina Dinu.

În schimb, la Bucureşti la clubul de tenis al lui Gabriel Moraru – fostul jucător profesionist şi actual antrenor – “GM Tennis” – club pe care doar tenis.ro vi l-a prezentat încă de la inaugurare – Dragoş Dima [1], ultima speranţă românească în turneul de simplu, a pierdut după un meci de luptă în faţa spaniolului Carlos Boluda-Purkiss (476 ATP) [3] cu 6-3, 4-6, 6-4.

Dragoş Dima în timpul semifinalei de astăzi

Dezamăgirea noastră nu este direcţionată spre Dragoş Dima, care este totuşi cel mai activ jucător al noului val – săptămâna trecută a fost finalist la Mediaş – şi care la 23 de ani este al patrulea jucător român prin al său loc 465 (!!), în condiţiile în care primii trei sunt Marius Copil (184), Victor Hănescu (212) şi Adrian Ungur (246).

Astfel că în afara celor doi dublişti excepţionali – Horia Tecău şi Florin Mergea – un tenis masculin care a dat atâtea şi atâtea nume mari sau jucători de prima 100 mondială se zbate într-o mediocritate totală. Ca un singur exemplu, nici măcar un turneu de 10.000 USD din circuitul românesc nu a fost câştigat în 2015 de vreun român.

O slabă consolare a venit totuşi de la proba de dublu a turneului, adjudecată de Vlad Cornea / Stephan Fransen (Olanda) după finala cu Bogdan Borza / Luca Tatomir: 6-3, 6-3

.

.

.

.

One thought on “ITF Pro Circuit / Futures: La Mamaia, avem finală românească, la Bucureşti, nu

Leave a Reply

Top