SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Pete Sampras despre Rafael Nadal: “Rafa își va regăsi jocul și va deveni și mai puternic”

Pete Sampras despre Rafael Nadal: “Rafa își va regăsi jocul și va deveni și mai puternic”

Pete Sampras și Rafael Nadal

Pete Sampras a vorbit săptămâna trecută la Knokke (Belgia), unde a participat la un turneu din circuitul veteranilor, ATP Champions Tour, despre forma actuală a lui Rafael Nadal și șansele acestuia de a reveni la nivelul de acum câteva luni. Americanul consideră că lui Nadal îi lipsește în acest moment încrederea si odată ce va lega câteva victorii în turneele mari, acesta va deveni mai puternic și își va recupera locul între primii jucatori ai lumii.

Pentru Rafael Nadal este cel mai slab sezon după 2005, când a câștigat primul său turneu de Grand Slam. Chiar dacă spaniolul nu a câștigat niciun turneu mare în acest an (niciun Grand Slam sau Masters), Pete Sampras nu vede niciun motiv de îngrijorare.Cred că muncește la fel de mult. Face tot ceea ce trebuie să facă, nu joacă însă așa de bine. Pare că îi este teamă, este mai tensionat. Joacă prea multe mingi scurte. Să sperăm că după ce va aduna câteva victorii, va reveni la nivelul dinainte ” spunea Sampras.

Adversarii săi nu se mai tem atunci când intră pe teren. Pentru el este o problemă la nivel mental, și asta îl scoate o perioadă din joc. Roger poate câștiga un meci și atunci când nu joacă bine. Pentru Rafa lucrurile nu stau la fel. Cred că Rafa simte că nivelul jocului său a scăzut în ultimul timp. Atunci când jucam, chiar dacă aveam probleme, simțeam că sunt cel mai jucător din lume. Părerea mea este că Rafa crede că sfârșitul este aproape atunci când jocul său nu mai merge. Dar își va regăsi jocul și va reveni acolo unde îi este locul.

CITEȘTE ȘI:  INEDIT: Pe 12 septembrie 2001, Nadal a disputat primul meci profesionist!
Oana Baciu – Doartenis.ro

Leave a Reply

Top