SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > ROGERS CUP: Novak Djokovic și Andy Murray se bat pentru titlu la Montreal

ROGERS CUP: Novak Djokovic și Andy Murray se bat pentru titlu la Montreal

montreal novak djokovic

montreal novak djokovic
Novak Djokovic la Montreal

Finala turneului de la Montreal se va disputa azi, de la ora 22.00 , în direct la Digisport, între parcă eternul abonat la finale, Novak Djokovic, și britanicul Andy Murray.

Nu voi intra în amănunte – câte meciuri a câștigat unul, câte celălalt. Ceea ce mă fascinează, fără a fi neapărat un fan al lui Nole, este că sârbul ar putea cuceri anul acesta al cincilea titlu de Masters. Practic, el și-ar egala recordul din 2011, când a obținut tot cinci titluri. Având în vedere că nu a participat la Madrid și că Rogers Cup e al șaselea Masters al sezonului, înseamnă că ultima înfrângere a lui Djokovic la un Masters a avut loc anul trecut, în octombrie, când a fost învins în semifinale la Shanghai de Roger Federer.


Încă o statistică interesantă și vă las să vă bucurați de duminica asta călduroasă care se profilează afară: din 2011 până acum s-au disputat 41 de turnee Masters – exceptând Rogers Cup actual. Ei bine, din acestea, Djokovic a câștigat 19, mai mult decât dublu față de urmăritorul său, Rafael Nadal, care a obținut 9 trofee. Celelalte titluri au fost obținute, de Roger Federer (6), Andy Murray (4), David Ferrer (1), Jo Wilfried Tsonga (1) și Stanislas Wawrinka (1).

Așa că sunt sigur că dacă va rămâne sănătos, Djokovic va bate fără prea mare greutate recordul titlurilor de Masters, deținut de Nadal cu 27 de succese. Nole are acum 24 și cred că doar o minune l-ar putea opri să nu devină lider și din acest punct de vedere.

Leave a Reply

Top