SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Tatăl lui Roger Federer a dezvăluit secretul victoriilor fiului său

Tatăl lui Roger Federer a dezvăluit secretul victoriilor fiului său

Roger Federer alaturi de părinţi

Roger Federer alaturi de părinţi
Roger Federer alaturi de părinţi

Tatăl lui Roger Federer, Robert, a acordat zilele trecute un interviu pentru revista “Scweizer Illustrierte”, în care a vorbit, evident, despre fiul său şi despre secretul succeselor sale. De asemenea, Federer senior s-a arărat deranjat de obsesia părinţilor tinerilor tenismeni de a câştiga bani de pe urma copiilor.

Până la 12 ani, Roger juca tenis, fotbal, dar mergea şi la squash. evident, la un moment dat trebuie să faci o alegere, pentru că e imposibil să te specializezi în trei sporturi“, a declarat Robert Federer. Acesta a spus şi cum a ales între cele trei sporturi: ascultând copilul. “Un copil trebuie să facă ceea ce doreşte să facă. Nu ar trebui să intre pe teren pentru bani. În lumea tenisului sunt prea mulţi părinţi care nu acceptă că fiul sau fiica lor ar putea să nu atingă cel mai mare succes. Ar trebui să fie sinceri cu ei şi cu copiii lor”, a explicat Federer senior.


De asemenea, Robert Federer şi-a spus şi părerea despre situaţia actuală din tenisul la nivel la copii: “Când au 12 ani, copiii sunt forţaţi să joace în jur de 14 ore pe săptămână. Ei nu o mai fac pentru că le place ci pentru că sunt obligaţi. Se antrenează de luni până vineri, iar sâmbătă şi duminică joacă în turnee. Toate astea mi se par exagerate. Când avea 12 ani, Roger juca şi tenis şi fotbal. Când avea 16 ani era numărul 5 în Europa. Care e secretul succesului său? Talentul. Cred că l-a moştenit de la mama lui. Eu nu am nici un talent la sport“, a mai spus Robert Federer.

CITEȘTE ȘI:  FOTOGALERIE: Roger Federer, urmărit de 4.000 de oameni la antrenament!

One thought on “Tatăl lui Roger Federer a dezvăluit secretul victoriilor fiului său

Leave a Reply

Top