SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > US Open 2015: Simona Halep la conferința de după semifinale: „Am avut emoții înaintea meciului”

US Open 2015: Simona Halep la conferința de după semifinale: „Am avut emoții înaintea meciului”

simona halep conferinta presa us open
simona halep conferinta presa us open
Simona Halep la ultima conferinta de presa de la US Open

Cele mai neplăcute momente pentru un sportiv sunt cele în care trebuie să stea în fața ziariștilor după o înfrângere. Simona Halep s-a aflat în această situație ieri, după eliminarea suferită în semifinalele US Open în fața Flaviei Pennetta. Iată răspunsurile jucătoarei noastre, care a dezvăluit și că emoțiile au copleșit-o înaintea meciului, dar și ce va face azi, după eliminare.

Despre meciul cu Flavia Pennetta: ”Ea a jucat foarte bine azi. A fost puternică, a fost solidă. Eu nu am jucat cel mai bun tenis, dar ea a meritat să câștige. A fost mai bună ca mine azi, a avut mai multă energie. Pot spune că a fost mai puternică din punct de vedere emoțional decât mine. Așa că accept eșecul și mă uit încrezătoare spre viitorul turneu. În acest meci, Flavia a jucat cel mai bine contra mea. Poate eu i-am permis să joace cel mai bun tenis. Nu am pus presiune pe ea. Dar a fost într-o formă foarte bună și a simțit foarte bine mingea. A făcut un meci bun, inteligent.”.

Despre cum s-a simțit la US Open față de precedentele turnee de Grand Slam: ”Desigur, iau lucrurile pozitive. Am avut 16 meciuri în SUA după sezonul de rahat de la Roland Garros și Wimbledon (zâmbește). Așa că sunt fericită cu rezultatul de aici. Sunt fericită că am putut ajuge pentru prima dată în semifinale la US Open. E cel mai bun turneu de Grand Slam pentru mine în acest an. Așa că nu am lucruri negative. În meciul cu Pennetta m-am simțit aproape ca la Wimbledon. Am fost lipsită de energie și a fost foarte rău. A fost însă mai bine ca la Australian Open, unde am cedat în timpul meciului. Aici am încercat să găsesc o cale de a juca mai bine, dar nu am reușit. Dar e OK, trebuie să merg înainte”.

CITEȘTE ȘI:  Victorie mare pentru Simona Halep: și-a învins coșmarul, Maria Sharapova și e în sferturi la Beijing

Despre emoțiile de dinaintea partidei: ”Am jucat multe meciuri în SUA în perioada aceasta, așa că nu e atât de ușor să dar 100% în fiecare zi. Dar pentru că am jucat prima dată o semifinală aici, am avut emoții înaintea meciului, le-am simțit în stomac. Nu e ușor să intri pe teren astfel, dar nu vreau să găsesc scuze. S-a întâmplat și e normal, pot accepta. Ea a fost mai bună ca mine azi. A jucat foarte bine. Azi nici zăpada nu m-ar mai fi ajutat, dacă se întrerupea meciul”

Despe amânarea meciului de joi pe vineri. ”Eu mereu accept lucrurile așa cum sunt. Dacă joi a plouat, am acceptat asta și am spus că vineri voi fi gata să joc. Și am fost gata. M-am antrenat foarte bine dimineață. Dar în timpul meciului e altceva. Presiunea meciului e diferită. Așa că nu am putut fi 100% și asta a fost”.

Despre ce va face după eliminare: ”Nu voi vedea finala de sâmbătă. Am de gând să mă odihnesc, după care să merg la cumpărături. E cel mai bun lucru pe care îl pot face după acest turneu. A fost un turneu grozav. Vreau să îmi iau câteva zile libere și să o iau de la capăt să joc meciuri, turnee și să fiu așa cum am fost aici: încrezătoare și cu plăcere de joc pe teren”

Despre ce s-a întâmplat în setul secund: ”Nu s-a întâmplat nimic la 3-1 pentru mine în setul secund. Am pierdut 5 game-uri la rând. A fost greu pentru mine să continui să joc la cel mai înalt nivel. I-am auzit pe fani, vreau să le mulțumesc pentru că m-au încurajat. Dar a fost dificil să termin acel set”.


Despre lucrurile pozitive câștigate în turneele din America de Nord: ”E greu să spun ce am învățat de-a lungul turneelor americane, dar pot spune ce am acum în plus față de precedenta perioadă. Am lucruri pozitive în minte. Am un joc bun, mi-am îmbunătățit mult forehand-ul. E foarte solid acum. Mă mișc mai bine pe teren, sunt mai relaxată. Pot câștiga meciurile dificile. Am câștigat în fața unor jucătoare de top, deci am încredere. Sunt încrezătoare și abia aștept următoarele turnee. Știu ca am o șansă să joc cel mai bun tenis în turneele următoare. Așa că a fost o perioadă foarte bună aici.”

CITEȘTE ȘI:  Simona Halep luptă pentru titlul de jucătoarea WTA. Iată cine votează

2 thoughts on “US Open 2015: Simona Halep la conferința de după semifinale: „Am avut emoții înaintea meciului”

Leave a Reply

Top