SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > US Open 2015: Simona Halep a dezvăluit secretul parcursului bun: ”Simt că nu am nimic de pierdut”

US Open 2015: Simona Halep a dezvăluit secretul parcursului bun: ”Simt că nu am nimic de pierdut”

simona halep us open

simona halep us open
Simona Halep

Simona Halep a fost extrem de volubilă la conferința de presă de după meciul câștigat în fața germancei Sabine Lisicki, în optimile de finală ale US Open. Ea a vorbit despre partidă, despre accidentare, despre meciul care o așteaptă în sferturi, cu Victoria Azarenka, sau despre retragerea din proba de dublu mixt. Iată ce a declarat sportiva noastră, care azi are zi de pauză.

Despre meciul cu Sabine Lisicki. ”Sunt foarte fericită că am putut câștiga acest meci. A fost foarte dificil, așa cum mă așteptam. Știam că ea are suișuri și coborâșuri în joc, dar că este puternică. Așa că am stat concentrată. Nu am jucat cel mai bun tenis, dar am jucat destul de bine ca să pot câștiga. Cred că am luptat foarte bine”.

Despre calificarea în sferturi: ”Era un obiectiv important pentru mine să ajuns și aici în sferturile de finală. Era singurul turneu de Grand Slam în care nu ajunsesem între ultimele 8 jucătoare”

Despre accidentarea la picior: ”Nu îmi amintesc exact când am simțit că sunt accidentată. Cred că m-a durut puțin la început. Apoi au apărut crampele la spate. Apoi piciorul a fost cel mai rău. Am simțit durerea. Dar marți am zi liberă, așa că am timp să mă recuperez. Sper că va fi totul în regulă până la următorul meci. Știu că va fi greu, dar nu am nimic de pierdut. Mă voi duce să mă lupt și să mă bucur de moment. M-a ajutat și experiența de la Toronto, acolo unde am jucat o parte din finală accidentată, pentru că, și atunci și acum am avut acel sentiment special. Din fericire, azi am putut termina meciul. A fost chiar bine, am avut doar o accidentare. În Toronto a fost diferit. Am avut crampe la stomac și a fost totul diferit. Dar aici am avut destulă putere să stau pe teren și să cred în victorie. A fost foarte dificilă, de aceea sunt cu atât mai bucuroasă că am reușit-o. La Toronto am avut o problemă la picior, dar în jurul genunchiului. Acum e ceva diferit. Problema aceea am rezolvat-o deja. Am meciuri dificile. Azi a fos to partidă dificilă contra lui Lisicki, deoarece ea lovește foarte puternic. A trebuit să fiu mereu acolo, să alerg mult. Am făcut un pas în spatele liniei de fund și nu a fost deloc bine. A trebuit să alerg foarte mult. De aceea m-au durut mușchii. Dar la începutul turneului eram perfect, nu aveam nici o problemă. Eram gata de start. Și acum sunt bine”.

Despre ce așteaptă de la acest turneu. ”Simt că nu am nimic de pierdut. Am avut multe așteptări de la Roland Garros și de la Wimbledon și nu a fost bine. Așa că aici am schimbat puțin gândirea, și acum nu mai am așteptări. Azarenka joacă foarte bine, a început să joace din nou foarte bine. Ea are experiență, a câștigat două titluri de Grand Slam. Așa că va fi un meci dificil. Dar știu că am șansele mele. Nu am nici o presiune ca număr 2, deși acum încep să o simt . Dar eu joc bine când sunt sub presiune. Nu-mi pasă de rezultat. Vreau doar să merg pe teren și să încerc să fac tot ce pot în acea zi”.

Despre retragerea din proba de dublu mixt. ”Nu mai pot juca azi, de aceea am fost nevoită să mă retrag de la dublu mixt. Sunt obosită și am probleme cu piciorul. Horia m-a înțeles. Nu e plăcut, dar nu e niciodată plăcut când trebuie să te retragi. Dar antrenorul mi-a spus că trebuie să mă opresc. Am avut o discuție și amândoi am ajuns la concluzia că e destul pentru o zi. Dar a fost o experiență amuzantă aici”.


Despre următoarea adversară, Victoria Azarenka: ”Cred că am mai jucat cu Azarenka la Doha. M-a bătut cu 6-4, 6-3, ceva de genul ăsta. Eu sunt a jucătoare diferită față de acea perioadă. Acum sunt mai puternică mental. Sunt mai puternică fizic. Va fi o altă zi, va fi un nou meci. Totul este diferit. Cred că pot câștiga. Așa că nu trebuie decât să stau pozitivă, să încerc totul, să încerc să îmi fac jocul, să fie agresivă și să joc rapid. Știu că ea va lupta, pentru că e o luptătoare. Dar sunt sferturile de finală, amândouă suntem obosite. Așa că trebuie să muncesc și să lupt pentru șansa mea. Să fiu sinceră, nu prea știu cum joacă Azarenka, pentru că eu nu urmăresc jucătoarele din circuit, așa că nu vă pot spune care e punctul ei forte. Dar știu că ea lovește mingea foarte puternic. Are și un serviciu destul de bun. Cred că trebuie să o fac să alerge, așa cum fac cu toate jucătoarele. Trebuie să fiu rapidă și să fiu acolo la momentul potrivit pentru a lovi mingea rapid și a fi agresivă. E tot ce îmi trece prin cap acum. Marți voi vorbi cu antrenorul, cu echipa, și vom vedea ce e de făcut”.

Despre US Open. ”Mereu am spus că e dificil să joci la US Open deoarece este ultimul Grand Slam. Toate am jucat ca nebunele tot anul, multe turnee. Eu am avut rezultate bune la Toronto și Cincinnati. Acum mă simt un pic obosită pentru că s-au adunat multe meciuri, partide puternice, cu jucătoare de top. Dar e un lucru bun că am reușit să câștig acele meciuri înainte de a venit aici. Din punct de vedre mental, eram la un nivel scăzut după Wimbledon. Acum mi-am revenit. Am regăsit calea de a lupta în timpul meciurilor. Încerc să păstrez asta și să nu mă gândesc la rezultat, pentru că sunt obosită. Vreau doar să joc cât pot de bine, să încerc să câștig, dar nu contează dacă înving sau pierd”.

Despre cum va decurge recuperarea. ”Acum picioarele mele sunt obosite. Dar, așa cum am spus și la interviul de pe teren, am picioare puternice. Sper să mă susțină în continuare să lupt și să alerg. Știu că am destulă putere să continui acest turneu. Trebuie doar să mă recuperez. Am făcut o baie în gheață înainte de a veni la conferința de presă. Așa că sunt bine. Sunt mai bine decât în timpul meciului. Cred că am un corp bun pentru meciuri grele. Am așteptări de la mine că pot alerga după fiecare minge. Am asta în minte de fiecare dată când trebuie să alerg după minge”.

Despre susținerea Nadiei Comăneci. ”Eu nu mă uit pe ecrane, nu știu cine e în tribune. Trebuie să fiu concentrată 100% la ce se petrece pe teren. Nadia mi-a trimis mesaje înainte și după meci. Sper că va putea ajunge la un meci, pentru că mi-a spus că va încerca să vină. E plăcut să ai mari campioni aproape de tine și să te susțină”.

4 thoughts on “US Open 2015: Simona Halep a dezvăluit secretul parcursului bun: ”Simt că nu am nimic de pierdut”

Leave a Reply

Top