SUNTETI AICI
ACASA > Romani > US Open 2015: Simona Halep la conferința de presă: ”Ploaia a venit perfect pentru mine”

US Open 2015: Simona Halep la conferința de presă: ”Ploaia a venit perfect pentru mine”

simona halep conferinta presa us open

simona halep conferinta presa us open
Simona Halep la conferinta de presa

Simona Halep nu a ajuns foarte repede la hotel după calificarea în semifinala de la US Open. Ea a participa la o conferință de presă foarte lungă, toată lumea dorind să afle cât mai multe despre secretele jucătoarei noastre și despre cum vede semifinala și eventuala finală de la turneul american. Iată în continuare răspunsurile Simonei, care a vorbit și despre Pennetta, și despre Serena, și despre momentul de cotitura al sezonul, sau despre prezența Nadiei Comăneci în loja ei.

Despre meciul câștigat cu Victoria Azarenka: ”Amândouă am jucat fantastic, după părerea mea. Sunt fericită că am câștigat acest meci, a fost o partidă extraordinară. Ea a jucat fantastic. Dar în primul set am jucat cel mai bun tenis al meu, am știut că am prestația necesară să câștig acest meci. Dar știam, de asemenea, că ea e foarte puternică și nu renunță de-a lungul partidei. Așa că după primul set am făcut un pas în spatele liniei și asta nu a fost bine. Ea m-a dominat în setul secund, eu am alergat bine, dar nu am avut puterea să lovesc de foarte departe de teren. Și apoi am revenit puțin,a fost 3-2, am avut șansa să egalez la 3, dar mi-am pierdut serviciul. Iar de atunci totul a devenit negativ în mintea mea. Întreruperea cauzată de ploaie a fost perfectă pentru mine. A fost incredibil că am avut o nouă șansă. Așa că i-am spus în vestiar antrenorului, am vorbit cu el și i-am spus să am o nouă șansă. Așa că a trebuit să fac din nou tot ce am făcut în primul set pentru a câștiga”.

Despre semifinală: ”Aștept cu încredere semifinala. E prima dată când joc un astfel de meci aici. Știam la începutul turneului că am un joc bun. Mă simt grozav și am o mentalitate bună la acest turneu de Grand Slam. Nu aveam așteptări, nu aveam presiune. De aceea an jucat atât de bine până acum. E un sentiment extraordinar să pot fi în semifinale, și desigur că și în următorul meci voi lupta să câștig. Dar vom vedea ce va fi. Mă aștept la un meci foarte greu. Mai am un meci pentru ajunge în finală, iar abia apoi mă voi gândi ce voi face în ea. Când am venit aici, cineva m-a întrebat: ”Ai spus la Cincinnati că vrei ca Serena să câștige US Open”. Dar i-am răspuns că dacă eu voi juca finala, vreau ca eu să câștig.Vreau ca Serena să câștige doar dacă eu nu sunt adversara ei în finală”.

AICI vedeți la ce oră joacă în semifinală.

Despre adversara din semifinale, Flavia Pennetta: ”Flavia este o jucătoare foarte puternică. O cunosc. E foarte inteligentă pe teren. E luptătoare. Știu că niciodată nu cedează. De-a lungul meciului de azi am urmărit-o un pic, pentru că mă încălzeam, și știu că are un backhand grozav. Va trebui să joc mai inteligent ca de obicei. Trebuie să fiu agresivă cum am fost în finalul meciului de azi. Trebuie să-mi câștig serviciul și să fiu mereu foarte concentrată. Cred că avem stiluri de joc asemănătoare, pentru că ea are un backhand puternic, la fel ca și mine. Și ea e agresivă, ca și mine. Eu trebuie să o fac să alerge, așa cum fac cu toate adversarele. Dar mai întâi trebuie să mă gândesc la jocul meu și la ce am de făcut eu pe teren.”

Despre momentul de cotitură în acest an: ”Am avut o lungă vacanță după Wimbledon. Ea m-a ajutat să mă relaxez. Acumulasem multă presiune. Pusesem presiune pe mine de când am jucat la Roland Garros, pentru că în mintea mea trebuia neapărat să repet rezultatul de anul trecut. Ceea ce a fost un lucru rău. Apoi m-am relaxat, am început să fiu din nou agresivă, să merg la fiecare turneu fără așteptări. Totul a venit la momentul potrivit în jocul meu”.

Despre prezența Nadiei Comăneci în loja ei: ”Nadia e o mare campioană. E perfectă, e de nota 10, primul 10. Să ai o mare campioană în lojă îți dă putere, pentru că ea apreciază ce fac. Ea mă susține. Am auzit-o de câteva ori strigându-mi Hai Simona. A fos t minunat și vreau cu adevărat să îi mulțumesc că a venit. Mi-a spus că va veni și la semifinală. E perfect”.

Despre cum s-a schimbat jocul Victoriei Azarenka: ”Azarenka lovește și acum la fel de puternic ca pe vremuri. E în revenire puternică, cred că joacă extraordinar. Și-a regăsit jocul de dinainte. E mult mai motivată, mult mai concentrată pe ceea ce are de făcut. Azi a fost un meci foarte bun pentru ea, cred că acum e mai puternică. Eu sunt, de asemenea, mai puternică față de ultima noastră confruntare. Sunt mult mai puternică și, din punct de vedere mental, sunt mult mai tare”.

Despre ce o diferențiază de celalalte jucătoare: ”Cred că am o putere interioară mai mare în timpul meciurilor. Nu sunt neapărat foarte puternică fizic. După cum puteți vedea, nu am musculatura foarte dezvoltată. Nu sunt înaltă. Dar am putere interioară. Lupt. Totul e o mare provocare pentru mine. Fiecare punct e o mare provocare. Așa că fac tot ce pot. Alerg pentru fiecare minge, iar asta mă face mai puternică în acest moment. E ceva natural, vine din interior. Nu lucrez special la asta. Probabil că părinții mei mi-au dat asta. Așa că totul e natural. Îmi dă și multă încredere să mă simt puternică atunci când merg pe teren. Simt asta. Când am început acest turneu aveam deja două rezultate mari și am crezut că am destulă putere să câștig meciuri aici. Am crezut că am o șansă la acest turneu și nu am putut accepta înfrângerea. Așa cum am făcut și cu Lisicki. Iar în setul secund eram foarte apropiate la 5 egal, iar eu mi-am zis: ”Nu poți pierde”. Așa că am luptat, iar această putere interioară a venit. Eu am încercat să stau calmă și să mă gândesc că pot câștiga fiecare minge”.

Despre suprafața favorită: ”Anul trecut am spus că zgura e suprafața mea favorită, pentru că am avut pe ea cele mai bune rezultate. Anul acesta spun că hardul e suprafața mea favorită. Eu vreau să joc pe orice suprafață un tenis bun. Știu că pot face asta. Trebuie doar să mai lucrez la câteva lucruri în jocul meu și să cred în mine. Pentru că știu că dacă eu cred, pot realiza multe lucruri”.


Despre cum s-a simțit după ce a fost eliminată la Wimbledon în primul tur: ”După Wimbledon mă gândeam că anul s-a terminat pentru mine. Nu puteam câștiga un meci. Așa că am luat presiunea de pe mine. Am mers acasă, m-am relaxat. Nu am atins racheta aproape 4 săptămâni. Am vrut să mă rup de tenis, de meciuri. Nu vroiam decât să revin cu plăcerea de a juca. De aceea am și jucat dublu mixt aici, pentru a mă distra și a regăsi plăcerea disputării meciurilor oficiale. Iar după ce am pierdut la Wilmbledon m-am gândit că acela e cel mai rău lucru. Nu poate exista ceva mai rău decât să pierzi în primul tur la un Grand Slam.

Despre o posibilă finală cu Serena Williams: ”Dacă voi juca în finală împotriva Serenei, ar fi un record să joc cu ea de două ori într-o lună. Nu am nimic de pierdut. Chiar semifinala e o mare provocare și va fi un mare bonus pentru mine să ajung în finală. Nu mă așteptam la asta când am venit aici, dar știam că am o șansă. Așa că am muncit din greu în fiecare zi, și am crezut în mine că o pot face. Vom vedea ce va fi la semifinală. Cu siguranță va fi un meci greu. Vreau să fiu concentrată pentru el, apoi vom vedea ce se va întâmpla”

Despre cum și-a îmbunătățit serviciul: ”Serviciul meu a devenit mai puternic, am lucrat din plin la el. Am schimbat câteva lucruri. Sunt mult mai fericită acum, pentru că îl pot simți, și e un moment important pentru mine. Mă simt puternică atunci când servesc, așa că nu mă mai tem să fiu la serviciu. Dar, totuși, simt că returnez mai bine”.

Despre ce a însemnat US Open pentru ea când era copil: ”Când eram mică nu prea mă uitam la meciuri. Săptămâna aceasta, însă, m-am uitat zilnic la televizor. Până anul trecut pot spune chiar că nu îmi plăcea să mă uit la tenis. Așa că de anul trecut am început să mă uit la tenis, să urmăresc câțiva jucători și să învăț multe lucruri de la ei. Sunt mult mai relaxată și mă bucur de această perioadă din viața mea, din cariera mea. Așa că nu trebuie decât să mă bucur de tot ce mi se întâmplă”.

8 thoughts on “US Open 2015: Simona Halep la conferința de presă: ”Ploaia a venit perfect pentru mine”

Leave a Reply

Top