SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > EXCLUSIV: Motivul absenţei lui Florin Mergea de la Beijing. Când va reveni românul pe teren

EXCLUSIV: Motivul absenţei lui Florin Mergea de la Beijing. Când va reveni românul pe teren

florin mergea tenis romania tennis

florin mergea tenis romania tennis
Florin Mergea

Turneul masculin de dublu de la Beijing ar fi trebuit să aibă la start doi români. Numai că doar Horia Tecău este pe tablou, Florin Mergea absentând din cauza unei accidentări. Iată despre ce este vorba și când va reveni tenismenul nostru.

Am vorbit cu Florin și am aflat ce s-a întâmplat. Jucătorul nostru suferă de tendinită la cotul drept, o ”boală profesională”, dacă îi putem spune așa. Durerile – căci e vorba de dureri la anumite mișcări, în special la serviciu și lovitura de dreapta – au apărut în timpul turneului de la Washington și nu l-au mai lăsat până acum câteva zile. Adică tot circuitul american a jucat chinuindu-se. Din fericire, ecografia făcută în SUA nu a arătat nici o leziune, numai că durerile erau o constantă, lucru firesc la o tendinită. Cum această problemă se rezolvă prin repaus și apoi prin efectuarea de exerciții pentru mână, combinate cu fizioterapie, pauza de după US Open a venit ”ca o mănușă”.

Numai că pentru recuperarea completă și pentru a nu pune în pericol finalul sezonului, Florin mai avea nevoie de o perioadă de repaus și, pentru prima dată în carieră, a trebuit să se retragă pe motive medicale de la un turneu. Așa că a decis, de comun acord cu Bopanna – pentru că într-o echipă e foarte importantă comunicarea și înțelegerea celor doi parteneri – să sară peste cele două turnee din Asia, Beijing și Shanghai. Bopanna se află însă în Asia, acolo unde joacă împreună cu americanul John Isner.


Calculele sunt foarte simple și bine făcute: până la Turneul Campionilor, acolo unde perechea Mergea/ Bopanna are șanse mari de calificare, mai urmează trei turnee foarte importante în Europa: Viena (19-25 octombrie), Basel ( 26 octombrie – 1 noiembrie) și Paris (2-8 noiembrie), acolo unde se va da de fapt lupta pentru obținerea unui bilet pentru Londra. Iar acolo trebuie să fie în plenitudinea forțelor Florin, mai ales că sunt trei turnee preferate, disputându-se pe suprafața care îi convine cel mai mult actualului număr 13 mondial: hard indoor.

CITEȘTE ȘI:  Australian Open 2017: Se știe ora meciului Sorana Cîrstea - Garbine Muguruza din optimi. Iată cine îl televizează și ce români mai joacă duminică la Melbourne

De altfel, dacă țineți minte, Florin a obținut primul titlu ATP chiar la Viena, alături de Rosol, în urmă cu doi ani. Anul acesta lucrurile sună chiar mai bine, pentru că turneul a crescut de la 250 la 500 de puncte.

Înainte de orice, eu îi doresc lui Florin refacere rapidă și mai ales completă.

6 thoughts on “EXCLUSIV: Motivul absenţei lui Florin Mergea de la Beijing. Când va reveni românul pe teren

  1. Ce zicea Bopanna pe profilul de twitter acu cateva ore

    “Rohan Bopanna ‏@rohanbopanna 8 hrs8 hours ago

    It’s end of the year, The time for new partnerships for 2016 to begin. The coaches r scouting 😉 @colin_fleming “

Leave a Reply

Top