SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Andrei Pavel > EXCLUSIV Patrick Ciorcilă: ”Federer mi-a spus să-i transmit salutări lui Andrei Pavel”

EXCLUSIV Patrick Ciorcilă: ”Federer mi-a spus să-i transmit salutări lui Andrei Pavel”

roger federer patrick ciorcila zurich

roger federer patrick ciorcila zurich
Patrick Ciorcilă, alături de Roger Federer

Patrick Ciorcilă a avut, de curând, o experiență de neuitat. S-a întâlnit cu unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile, Roger Federer.

Chiar dacă nu mai joacă deocamdată în turnee oficiale, Patrick Ciorcilă a rămas legat sentimental de tenis. Iar zilele trecute a avut o experiență unică. El a fost la Zurich, unde s-a întâlnit cu Roger Federer! Am vorbit cu Patrick pentru a vedea cum a fost posibilă întâlnirea de la hotelul The Dolder Grand și ce impresie i-a lăsat jucătorul elvețian.

A fost un eveniment privat, organizat de o companie la care a fost tata invitat și am putut sa merg cu el. Am avut ocazia să vorbesc cu el privat cam 5 minute, i-am zis și de mine și multe alte lucruri, a zis că după părerea lui, toți jucatorii din afara Top 20 pana pe la numărul 100 au același tenis, dar contează profesionalismul și constanța”, mi-a povestit Patrick, care este fiul unuia dintre cei mai cunoscuți bancheri din România, Horia Ciorcilă, fondatorul și președintele Băncii Transilvania (v-am spus asta ca să înțelegeți la ce nivel a fost întâlnirea de la Zurich).


Printre altele, Federer și Ciorcilă au vorbit și de România, Patrick spunându-i că anul trecut a fost antrenat de Andrei Pavel. Ei bine, răspunsul lui Roger m-a bucurat extraordinar de mult. Are cuvântul Patrick: ”I-am zis și de Pavel, iar el mi-a zis să-i transmit salutări, că au jucat de multe ori unul împotriva altuia și că avea un backhand incredibil”, a spus clujeanul. Andrei Pavel și Roger Federer au jucat unul împotriva altuia de 8 ori, constănțeanul câștigând primul meci, cel din 2000, de la Hamburg. Cele mai multe întâlniri între cei doi au avut în 2004, atunci când s-au confruntat de patru ori.

În cursul aceluiași eveniment a fost organizată și o sesiune de întrebări și răspunsuri, la care moderator a fost Mary Joe Fernandez, fosta jucătoare profesionistă, căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a SUA, dar și comentator la televiziunile americane. În plus, ea este și soția impresarului lui Federer, așa că a fost gazda perfectă pentru intermedierea întrebărilor și răspunsurilor. Din fericire pentru român, la masă a fost așezat chiar lângă ea, așa că a putut afla și mai multe despre cum este Roger în afara terenului. ”Mi-a zis că este incredibil de profesionist, că de exemplu, în 15 ani o singură dată l-a vazut beat pe Fededer: atunci când au câștigat Cupa Davis”, mi-a mai povestit Patrick. Care a plecat de la Zurich nu doar încântat că a putut vorbi și s-a putut fotografia cu unul dintre cei mai valoroși jucători din toate timpurile, dar și cu un jucător cu un caracter special. ”E maxim de modest”, a sunat caracterizarea făcută în termeni specifici tinerilor de cel care în luna martie 2014 a ocupat cel mai bun loc din carieră, 534.

În ceea ce privește cariera sportivă a lui Patrick, aceasta a fost pusă acum pe ”hold”, motivele fiind legate de școală: ”A trebuit să iau o pauză  de la turnee ca să-mi pot de examenele pentru a putea intra la facultate. Și nu țineam pasul cu ambele. Oricum joc și văd cum mă simt, am timp sa iau o decizie”, a încheiat Patrick. Un jucător de mare talent, dar și un tânăr care gândește matur și care știe care îi sunt prioritățile. Și care, chiar și în cazul în care nu ar mai putea reveni – din cauza obligațiilor – în circuitul profesionist, va rămâne mereu cu sufletul alături de acest minunat sport. Iar uneori asta e mai important decât orice.

3 thoughts on “EXCLUSIV Patrick Ciorcilă: ”Federer mi-a spus să-i transmit salutări lui Andrei Pavel”

  1. Oare chiar i-o fi zis MJ Fernandes ca l-a vazut beat? Sau mai bine zis: definiti notiunea de “beat”! Adica nu contest ca o fi baut atunci dupa CD dar parca beat,asa cum inteleg eu notiunea,nu il vad!
    Una peste alta,multumesc DT pentru interviu. Chiar te-ai implicat! Imi place!!!

Leave a Reply

Top