SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Horia Tecau > Horia Tecău și Jean Julien Rojer despre șansele de a termina anul pe primul loc în lume

Horia Tecău și Jean Julien Rojer despre șansele de a termina anul pe primul loc în lume

horia tecau jean julien rojer us open

horia tecau jean julien rojer us open
Horia Tecau la serviciu

Horia Tecău și Jean Julien Rojer, campionii de la Wimbledon, ar putea scrie o pagină de istorie la finalul acestui an: ar putea termina sezonul pe primul loc în clasamentul perechilor masculine! Ar fi pentru a treia oară din 2003 încoace când frații Bryan nu ar încheia anul ca lideri mondiali.

Tocmai de aceea, pentru că Tecău și Rojer se află la doar 245 de puncte în spatele americanilor, iar în această săptămână participă la Basel, unde e un turneu de 500 de puncte, deci pot trece pe primul loc în ATP Double Race, ATP le-a dedicat un material special. ”Deoarece an avut un an foarte bun în turneele de Grand Slam, am ajuns în situația de a fi foarte aproape pe primul loc. Acum, că am câștigat primul nostru titlu de Mare Șlem, ne uităm cu încredere la următorul nostru obiectiv și la următoarea noastră motivație. Aceasta e una importantă”, a declarat Tecău. ”Suntem în această postură deoarece am reușit să câștigăm la Wimbledon. Ne uităm încrezători la următoarele săptămâni. Mai avem trei turnee în acest an și sunt o groază de puncte în joc. Avem o șansă”, a mai spus românul. Horia și Rojer pot profita și de faptul că frații Bryan nu joacă în această perioadă, deoarece Bob e acasă, unde așteaptă nașterea celui de-al treilea copil.

Până acum doar în doi ani din ultimii 12, frații Bryan nu au încheiat anul ca lideri mondiali: în 2004, când au fost depășiți de Daniel Nestor și Mark Knowles, și în în 2008, când același Daniel Nestor a făcut pereche cu Nenad Zimonjic.


Bătălia finală se va da, evident, la Turneul Campionilor, acolo unde Tecău și Rojer nu au avut prestații prea bune în participările precedente, fie că au fost împreună sau cu alți parteneri. Dar totul s-ar putea schimba anul acesta, ei învățând din greșelile trecutului. ”Eu nu am jucat ce mai bun tenis niciodată acolo”, recunoaște Rojer. ”E mereu dificil la Londra, deoarece ești fericit că ai ai ajuns acolo, pentru că e o recunoaștere a întregului an. Dar vrei, de asemenea, să joci cel mai bun tenis în acel moment”, a mai spus olandezul. Tot el recunoaște că anul acesta lucrurile se vor schimba din punctul de vedere al rezultatelor. ”Vrem să pregătim în alt mod turneul. Din fericire, ne-am calificat devreme, așa că nu am mai avut presiunea rezultatelor. Cred că ne vom lua răsplata în final. În ultimii ani am fost obligați să jucăm pentru a aduna puncte, deci nu am avut libertatea de a ne face propriul program de antrenamente. E un sentiment foarte frumos și acesta a fost unul dintre obiectivele pe care le-am avut de la începutul anului”, a mai spus Rojer.

Olandezul a fost completat de Tecău: ”În anii trecuți, mereu trebuia să luptăm până la sfârșit pentru a ajunge la Londra. Acum am reușit lucrul acesta foarte rapid. Iar acum obiectivul nostru este să facem un turneu bun și să câștigăm la Londra. Vom încerca să ne facem programul și să ne programăm antrenamentele astfel încât să fim în cea mai bună formă la Londra. Anul acesta, la Turneul Campionilor vrem să avem același joc bun ca la turneele de Grand Slam”, a încheiat Tecău.

Turneul Campionilor va avea loc la Londra, în perioada 15-22 noiembrie.

One thought on “Horia Tecău și Jean Julien Rojer despre șansele de a termina anul pe primul loc în lume

Leave a Reply

Top