SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Novak Djokovic, primul tenismen care a câștigat mai mult de 15 milioane de dolari într-un sezon

Novak Djokovic, primul tenismen care a câștigat mai mult de 15 milioane de dolari într-un sezon

novak djokovic
novak djokovic
Novak Djokovic

Liderul clasamentului mondial a avut un sezon de excepție în 2015, lucru demonstrat matematic: 13 turnee disputate, 12 finale jucate, 8 câștigate. Cum în tenis performanța e direct proporțională cu averea, sârbul a stabilit și un nou record.

Chiar dacă mai este o lună și puțin din acest sezon, Novak Djokovic a stabilit deja un record: e primul tenismen din istorie care câștigă mai mult de 15 milioane de dolari într-un an! Doar din tenis, neluând în calcul sumele venite din diversele contracte publicitare pe care le tot încheie, așa cum e normal.

Iar numărătoarea banilor nu se oprește aici. Dacă va câștiga ultimele trei turnee ale anului, Shanghai, Paris și Turneul Campionilor, el va ajunge la peste 17  milioane de dolari în 2015!


În total, Nole are în cont 87 de milioane de dolari câștigați doar din tenis de-a lungul carierei, fiind al doilea în clasamentul general după Roger Federer, care are un total de 94 de milioane de dolari.

Leave a Reply

Top