SUNTETI AICI
ACASA > Rafael Nadal > ATP Basel: 31 de trofee de Mare Șlem într-o singură finală

ATP Basel: 31 de trofee de Mare Șlem într-o singură finală

Finaliștii de la Basel 2015

Roger Federer împotriva lui Rafael Nadal, 17 titluri de Mare Șlem versus 14 titluri de Mare Șlem: finala perfectă pentru turneul de la Basel. Fanii tenisului primesc finala mult așteptată. Roger Federer va juca pentru prima dată un meci oficial acasă împotriva lui Rafael Nadal, astăzi de la ora 15.30.

După 21 de luni, cei doi vor juca din nou unul împotriva celuilalt. Ultima dată s-au întâlnit în semifinalele de al Australian Open din 2014, meci câștigat de Rafael Nadal în 3 seturi. Bilanțul confruntărilor directe este clar de partea spaniolului, acesta câștigând 23 dintre precedentele 33 de întâlniri, 8 din cele 10 finale de Mare Șlem. Federer a câștigat însă 4 din cele 5 meciuri jucate în sală, motiv pentru care Nadal declara: „Federer este favoritul acestui meci.”

Spaniolul este jucătorul care i-a pus cele mai multe probleme lui Federer în carieră, mai ales pentru că spaniolul este stângaci și joacă mult topspin. Dar Federer a privit mereu confruntările cu Nadal ca pe o provocare: „Datorită lui am devenit un jucător mai bun.“ declara Federer.

În prima semifinală, Rafael Nadal l-a învins pe francezul Richard Gasquet, cu 6-4 7-6(7). Apoi, Federer a trecut de americanul Jack Sock, cu 6-3 6-4, și s-a calificat pentru a zecea oară consecutiv în finala turneului de la Basel (a 12-a finală, în total). Federer a câștigat de șase ori turneul de la Basel, fiind deținătorul celor mai multe titluri din istoria turneului.

Federer a pierdut ultimele cinci confruntări directe, câștigând doar un set din ultimele doisprezece. În ultimul meci, cel de la Australian Open, Federer a jucat ofensiv „Probabil mult prea ofensiv. Trebuie să îi dau și posibiltatea de a face greșeli”, își amintea ieri elvețianul.

Leave a Reply

Top