SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > EXCLUSIV Horia Tecău înaintea Turneului Campionilor: «Anul ăsta ţintim titlul»

EXCLUSIV Horia Tecău înaintea Turneului Campionilor: «Anul ăsta ţintim titlul»

horia tecau marina yachting speech

horia tecau marina yachting speech
Horia Tecau la lansarea colectiei Marina Yachting

Horia Tecău a plecat azi la Londra, acolo unde va participa pentru a patra oară în ultimii cinci ani la Turneul Campionilor. El mi-a recunoscut marţi seara, la prezentara colecţiei toamnă/ iarnă a Marina Yachting, că are gânduri mari la această ediţie.

„Plecăm cu speranţe destul de mari la Turneul Campionilor”, a declarat Horia Tecău pentru doartenis.ro. El a ercunoscut căm, având în vedere sezonul foarte bun pe care l-a avut alături de Jean Julien Rojer, anul acesta şi-au propus un obiectiv îndrăzneţ. „Vrem titlul. Până acum visam doar la titlul dar acum chiar simţim că putem realiza acest lucru”, a recunoscut Horia care, alături de Rojer a câştigat Wimbledonul în acest an. „Partea foarte bună este că amândoi suntem bine din punct de vedere al sănătăţii. Ne-am antrenat în ultimele 5 săptămâni, ne-am tot văzut, acum ne-a făcut chiar bine să plecăm fiecare pe la casa lui”, a glumit Horia.

În ceea ce priveşte cei mai periculoşi adversari ai perechii româno/ olandeze, în opinia constănţeanului cei mai periculosi şi Ivan Dodig şi Marcelo Melo. „Cei mai periculoşi sunt Dodig şi Melo. Melo trece printr-o perioadă fantastică, de aceea a şi ajuns pe primul loc în lume. Nu au mai pierdut de multe meciuri, dar totul are o explicaţie. Totul îi intră brazilianului, toate net-urile sunt pentru el, mingea vine la el, parcă are magnet. Orice minge la limită e în favoarea lui. E incredibil, dar se mai întâmplă astfel de perioade în viaţa unui sportiv”.



La tragerea la sorţi care va avea loc joi, Horia va purta un constum special. „La fiecare ceremonie este un spectacol în sine, şi noi trebuie să respectăm un cod al ţinutei. Din fericire, costumele sunt puse la dispoziţie de unul dintre sponsorii ATP, aşa că nu trebuie să ne batem capul cu ţinuta. Anul acesta va fi o culoare diferită de anul trecut, va fi şi ceva mai sobru decât anul trecut, pentru că ceremonia va avea loc într-o clădire istorică din Londra. În 2014 a fost ceva mai lejer, căci tragerea la sorţi a avut loc pe barcă”, mi-a explicat Horia care, la fel ca şi ceilalţi finalişti, a făcut o ultimă probă de costum în timpul Mastersului de la Paris.

Evident, nu puteam să nu vorbim şi despre cel de-al doilea român prezent la Turneul Campionilor, Florin Mergea, care s-a calificat, alături de Rohan Bopanna, în ultima clipă. „Mă bucur foarte mult pentru Florin, am şi vorbit cu el de atunci şi i-am spus-o. E o performanţă extraordinară pentru că, să nu uităm, ei au început colaborarea din martie, deci când un sfert din sezon era terminat. Şi cu toate astea au reuşit să se califice. Abia aştept să ne vedem la Londra, e un lucru extraordinar pentru tenisul românesc să fim doi jucători acolo”, a încheiat Horia.

3 thoughts on “EXCLUSIV Horia Tecău înaintea Turneului Campionilor: «Anul ăsta ţintim titlul»

Leave a Reply

Top