SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Florin Mergea > Adversarii lui Florin Mergea și Horia Tecău la Turneul Campionilor

Adversarii lui Florin Mergea și Horia Tecău la Turneul Campionilor

Participanții din proba de dublu (ATP)

Anul acesta grupele de dublu de la Turneul Campionilor vor purta numele Arthur Ashe / Stan Smith, câștigători ai primei ediții a Turneului Campionilor, în 1970, și Peter Fleming / John McEnroe, câștigători în perioada 1978-1984.

Grupa Arthur Ashe / Stan Smith

Rohan Bopanna & Florin Mergea (8)

Florin Mergea & Rohan Bopanna

Rohan Bopanna și Florin Mergea s-au calificat la Turneul Campionilor după primul an în care au jucat împreună. Pentru Bopanna este a treia participare, cel mai bun rezultat fiind finala din 2012 alături de Mahesh Bhupathi.

Primul turneu pentru Florin Mergea și Rohan Bopanna a fost cel din aprilie de la Casablanca, unde au jucat finala. O lună mai târziu au câștigat primul turneu împreună, Masters-ul de la Madrid. La primul turneu de Mare Șlem jucat împreună, Roland Garros, Mergea și Bopanna au fost învinși de Rojer și Tecău, în turul trei. La Wimbledon au pierdut în semifinale la aceeași pereche, iar la US Open au fost învinși în sferturi de perechea Inglot/Lindstedt.

.

Bob Bryan & Mike Bryan

Bob Bryan & Mike Bryan (1)

Bob și Mike Bryan s-au calificat pentru a paisprezecea oară la Turneul Campionilor și vor încerca să termine al unsprezecelea an pe primul loc în clasamentul mondial. Principalii favoriți din acest an s-au mai impus de patru ori la Turneul Campionilor, în 2003, 2004, 2009 și 2014. Anul trecut au câștigat trofeul la Londra după ce au pierdut primul meci din grupe, dar le-au câștigat pe următoarele patru.

Anul 2015 este primul din ultimii unsprezece în care cei doi nu au reușit să câștige un Mare Șlem, singura finală fiind cea de la Roland Garros. Mike și Bob Bryan au câștigat șase titluri în acest sezon, cele mai importante fiind Miami, Monte-Carlo și Montreal.

Florin Mergea a reușit să îi învingă pe frații Bryan de trei ori în acest an, două victorii fiind la turnee de Mare Șlem. La Dubai și Australian Open, Bob și Mike Bryan au pierdut în fața perechii Florin Mergea/  Dominic Inglot. La Wimbledon Florin Mergea și Rohan Bopanna i-au învins pe Bob și Mike Bryan în sferturi.

.

Jamie Murray & John Peers (4)

Jamie Murray & John Peers

Jamie Murray și John Peers sunt la prima apariție la Turneul Campionilor. Murray este primul britanic care se califică la Turneul Campionilor după Jonathan Marray, iar Peers este primul Australian care se califică la acest turneu după Paul Hanley în 2007.

Cei doi au jucat 8 finale în acest sezon, câștigând turneele de la Brisbane și Hamburg. În finala de la Wimbledon Jamie Murray și John Peers au fost învinși de Horia Tecău și Jean-Julien Rojer. Murray și Peers au jucat finala și la US Open, fiind învinși de Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut.

Este pentru prima dată după 1989 când doi frați vor juca la Turneul Campionilor, în proba de simplu și în cea de dublu. În 1989 John McEnroe a jucat semifinala la simplu, iar Patrick McEnroe a câștigat titlul la dublu, alături de Jim Grabb.

.

Simone Bolelli & Fabio Fognini

Simone Bolelli & Fabio Fognini (5)

Simone Bolelli și Fabio Fognini sunt prima pereche italiană din istorie care se califică la Turneul Campionilor.

Cei doi au început sezonul câștigând titlul la Australian Open și devenind prima pereche care câștigă un turneu de Mare Șlem de la Nicola Pietrangeli și Orlando Sirola, câștigători la Roland Garros în 1959. Bolelli și Fognini au mai jucat finala la Indian Wells, Monte Carlo și Shanghai.

.

.

.

.

Grupa Peter Fleming / John McEnroe

Jean-Julien Rojer & Horia Tecău (2)

Jean-Julien Rojer & Horia Tecău

Atât pentru Jean-Julien Rojer cât și pentru Horia Tecău este a patra participare la Turneul Campionilor, a doua de când cei doi joacă împreună. Perechea româno-olandeză va încerca să termine anul pentru prima dată pe primul loc în clasamentul mondial și să pună astfel capăt dominației fraților Bryan, cei care au terminat ultimii șase ani pe primul loc.

După ce au câștigat 8 titluri în 9 finale în 2014, cei doi au câștigat în 2015 la Wimbledon primul turneu de Mare Șlem. În 2015 au mai câștigat titlul la Rotterdam și au jucat finala la Sydney și Nisa. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au jucat cel puțin sferturi de finală la toate turneele de Mare Șlem din acest an.

.

Ivan Dodig & Marcelo Melo

.Ivan Dodig & Marcelo Melo (3)

Pentru Ivan Dodig și Marcelo Melo este a treia participare consecutivă la Turneul Campionilor. Cele mai bune rezultate la Turneul Campionilor pentru acestă pereche sunt semifinalele din 2013 și finala de anul trecut.

Cei doi au câștigat trei titluri în acest sezon – Acapulco, Roland Garros și Paris – și au jucat finala la Washington. Calificarea în finala de dublu a turneului Masters de la Paris, i-a adus brazilianului Marcelo Melo și primul loc în clasamentul mondial de dublu.

.

.

Pierre-Hugues Herbert & Nicolas Mahut

Pierre-Hugues Herbert & Nicolas Mahut (6)

Herbert și Mahut s-au calificat la Turneul Campionilor după primul sezon în care au jucat împreună. Este al doilea an consecutive în care Franța este reprezentată în proba de dublu a Turneului Campionilor, după  Benneteau & Roger-Vasselin, în 2014.

Perechea franceză a devenit prima din istorie care a reușit să câștige titlul la US Open. Cei doi au mai câștigat turneul de la Queen’s și au jucat finala la Australian Open, ‘s-Hertogenbosch și Metz.

.

Marcin Matkowski & Nenad Zimonjic

.Marcin Matkowski & Nenad Zimonjic (7)

Matkowski a mai participat la șase ediții ale Turneului Campionilor, cel mai bun rezultat fiind finala din 2011 alături de Mariusz Fyrstenberg. Zimonjic a câștigat turneul în 2008 și 2010 alături de Daniel Nestor și a jucat finala în 2005 alături de Leander Paes.

Cei doi joacă împreună din luna martie, reușind să ajungă până în semifinalele primului turneu jucat împreună, Indian Wells. Matkowski/Zimonjic este singura pereche calificată la Turneul Campionilor care nu a reușit să câștige niciun titlu în acest sezon. Matkowski și Zimonjic au jucat însă 3 finale în acest sezon, la Madrid, Queen’s și Cincinnati.

Bilanțul confruntărilor directe

Bilanțul confruntărilor directe (ATP)

Leave a Reply

Top