SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Darren Cahill despre Simona Halep: ”Are calitățile lui Lleyton Hewitt în tinerețe”

Darren Cahill despre Simona Halep: ”Are calitățile lui Lleyton Hewitt în tinerețe”

darren cahill romania gala tenisului

darren cahill romania gala tenisului
Darren Cahill s-a simtit perfect la Gala Tenisului Romanesc (Foto: David Muntean/ Click!)

Prezent la Gala Tenisului Românesc, antrenorul australian al Simonei Halep, Darren Cahill, a acordat și câteva declarații presei. El a avut numai cuvinte de laudă despre jucătoarea noastră, pe care o aseamănă cu cel mai tânăr lider mondial din istorie, Lleyton Hewitt, pe care Darren îl cunoaște foarte bine, antrenându-l 9 ani, între 12 și 21 de ani.

”Am petrecut mult timp lângă Lleyton Hewitt, de când avea 12 ani, până la 21 de ani. Cred că Simona are multe calități similare lui Lleyton în anii de început ai carierei. Iar el a avut o carieră deosebită. Simona poate învăța multe lucruri de la alți jucători, inclusiv de la Lleyton, și se poate pune într-o poziție bună pentru viitoarele competiții”, a declarat Darren Cahill. El a spus că o cunoaște bine pe Simona și că se înțeleg foarte bine. “Este a doua oară când sunt aici, am mai fost înainte de French Open în acest an. Bucureştiul este un oraş frumos, oamenii sunt minunaţi. Am făcut nişte antrenamente la munte şi acum ne pregătim aici. Totul decurge bine, o cunosc destul de bine pe Simona. Ne cunoaştem din ianuarie, când am urmărit-o la antrenamente şi la meciurile de la Australian Open. Prin programul Adidas, lucrăm împreună de nouă luni, îmi ştie tehnicile, şi ce fel de aşteptări am de la jucători, ea munceşte din greu. Anul viitor va fi unul minunat. Este clar că Serena este cea mai bună din lume în acest moment, dar mai sunt 12 sportive în spatele ei, printre care și Simona și de aceea ea trebuie să muncească mult, să fie tot mai bună. În tenis singurul lucru pe care îl poţi controla este cât de mult munceşti, cât de mult încerci când eşti pe teren. Scopul meu este să-şi îmbunătăţească jocul, asta este treaba mea şi dacă nu se întâmplă aşa ceva, atunci este vina mea”, a declarat Cahill.


Australianul a mai spus că Simona este iubită în toată lumea pentru jocul pe care îl practică: ”Simona este o persoană minunată, atât în teren cât şi în afara lui. Are o inimă mare şi cred că de asta oamenii, nu doar din România, ci din întreaga lume, o admiră, o urmăresc cu plăcere. Le place stilul ei de a juca, felul în care luptă. A făcut lucruri remarcabile în ultimii 3-4 ani şi sperăm ca în 2016 să continue să-şi îmbunătăţească jocul, să facă încă un pas înainte şi să ajungă în poziţia de a câştiga turnee mari. Sunt multe de admirat, e o persoană minunată”, a mai declarat el.

Chiar dacă nu a recunoscut fățiș, Cahill a recunoscut indirect că obiectivul e cucerirea unui trofeu de Grand Slam: ”Scopul nostru este să o pregătim cât de bine putem, să fim siguri că va presta cel mai bun tenis… Pentru a câştiga un Grand Slam trebuie să fii pregătit, să fii sănătos, trebuie să câştigi şapte meciuri în faţa a şapte adversari puternici şi ma ai nevoie şi de un pic de noroc. De asta cred că Serena a obţinut anul trecut rezultate incredibile, deoarece deşi nu a prestat cel mai bun tenis. Un turneu major nu poate fi câştigat decât cu muncă multă. Eu vreau să mă asigur că va câştiga un turneu major şi de aceea muncim la aspectele pe care le stăpâneşte foarte bine“, a declarat el.
AICI vedeți fotografii cu Simona Halep la Gala Tenisului Romanesc

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close