SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > ȘTIRILE ZILEI, 6 februarie 2016: Caroline Wozniacki, purtător de drapel al Danemarcei la Jocurile Olimpice

ȘTIRILE ZILEI, 6 februarie 2016: Caroline Wozniacki, purtător de drapel al Danemarcei la Jocurile Olimpice

wozniacki drapel danemarca jocuri olimpice

wozniacki drapel danemarca jocuri olimpice
Caroline Wozniacki a primit in mod oficial drapelul Danemarcei

Iată câteva dintre cele mai interesante știri ale ultimelor 24 de ore din tenisul mondial.

1. Caroline Wozniacki va avea o ediție de neuitat la Jocurile Olimpice. Wozniacki a fost desemnată purtătoarea drapelului la Jocurile Olimpice de la Rio. Pentru că în Danemarca sportul chiar e pus la nivel de cinste, ea a primit în mod oficial drapelul pe care îl va purta la ceremonia de deschidere. Totul a fost făcut într-o festivitate oficială, la Copenhaga.

2. Alexander Zverev, copilul minune, e în semifinale la Montpellier. Germanul Alexander Zverev confirmă pe deplin speranțele puse în el de către specialiștii tenisului. La doar 18 ani, el a ajuns în semifinalele turneului de la Montpellier, învingându-l în sferturi, cu 6-7, 6-2, 7-5, pe compatriotul său Michael Berrer. Care nu are decât aproape dublul vârstei lui… După ce a trecut de favoritul 2, Cilic, în turul secund, Zverev îl așteaptă în semifinale pe francezul Paul Henry Mathieu, care are 34 de ani – asta ca să vă dați seama cât de repede trece timpul… Cealaltă semifinală e cea dintre Richard Gasquet și Dustin Brown.

3. Tomic, bătut cu așii de Lorenzi la Quito. Principalul favorit al turneului de la Quito, Bernard Tomic, a fost eliminat în sferturile de finală ale competiției de Paolo Lorenzi, care l-a învis cu 25 de ași. Lorenzi s-a impus cu scorul de 6-7, 7-5, 6-3.

4. Kimiko Date-Krum se operează. Japoneza Kimiko Date Krum, veterana circuitului feminin, la cei 45 de ani ai săi, a decis să se opereze la meniscul genunchiului stâng. Ea nu știe când va reveni în circuit. Fost număr 4, pe vremuri, Date a ajuns acum pe locul 193 în lume, dar în urmă cu doi-trei ani încă uimea lumea tenisului cu victoriile sale.


5. Eugenie Bouchard s-a retras de la Rio de Janeiro. Eugenie Bouchard s-a retras de pe tabloul principal de la Rio de Janeiro, justificând că are nevoie de timp pentru a se pregăti așa cum se cuvine pentru restul sezonului. Dacă totul merge așa cum vrea canadianca, atunci ea va reveni în circuit pe 29 februarie, la Kuala Lumpur. Chiar îmi pare rău pentru ea, căci nici un sportiv nu ar trebui să fie pus în situația de a se retrage de la un turneu sau altul din diferite cauze.

6. Victoria Azarenka a făcut ce trebuia: nu joacă în Fed Cup. În acest week-end se dispută meciul dintre Canada și Belarus, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup. Cum canadiencele au în componență doar jucătoare din afara Top 300, Victoria Azarenka a anunțat că nu va mai veni la echipă. Toată lumea s-a inflamat de parcă era sfârșitul lumii, în spiritul patriotic deșănțat pe care l-am experimentat și noi acum un an, în cazul Simonei, tot la deplasarea din Canada. Dar adevărul e că și cu Azarenka și fără, Belarus va învinge acel meci.

Leave a Reply

Top