SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Fed Cup România – Cehia. Simona Halep despre Jocurile Olimpice, meciul cu Cehia şi viitorul ei program

Fed Cup România – Cehia. Simona Halep despre Jocurile Olimpice, meciul cu Cehia şi viitorul ei program

conferinta presa fed cup romania

conferinta presa fed cup romania
Echipa de Fed Cup a Romaniei a susţinut conferinta de presa la Cluj

La Cluj a avut loc azi conferința de presă a echipei României dinaintea meciului de Fed Cup contra Cehiei. Întinsă pe durata a 20 de minute, ea a fost o sesiune de întrebări şi răspunsuri adresate în special Simonei Halep şicăpitanului nejucător Alina Tecşor.

Iată în continuare întrebările adresate Simonei Halep şi răspunsurile ei, totul fiindn consemnat de Marcu Czentye, care e trimisul special al Doartenis.ro la această confruntare. După cum veţi vedea, Simona vorbeşet despre operaţie, despre viitoarele turnee, despre presiunea din Fed Cup şi despre multe alte lucruri interesante.

Ce te-a determinat să faci acest pas și să vii alături de echipă pentru meciul cu Cehia?

Simona Halep: Întotdeauna mi-a plăcut să joc pentru țară, pe echipe. Nu este ușor. E diferit față de turneele noastre individuale. Nu m-am simțit bine în ultima perioadă, am avut ceva probleme de sănătate. Medicul m-a sfătuit să mă operez, dar nu era foarte urgent, așa că am zis să o amân pentru a juca la Cluj. Mă bucur că sunt aici, prezentă alături de fete. Mă bucur să fac parte, din nou, din această echipă și sper să dau tot ce pot. Sper să fiu bine pregătită sâmbătă și să câștig. Asta îmi doresc cel mai mult.

Petra Kvitova și Karolina Pliskova spuneau că le-ai învins de fiecare dată. Este acest aspect doar un avantaj sau și o presiune în plus?

Da, pot să spun că e un avantaj faptul că am jucat contra lor și am câștigat tot timpul. Dar în Fed Cup este mereu diferit. De fapt, fiecare meci e diferit. Chiar și la turneele individuale. Eu îmi doresc mult să câștig și de această dată, însă nu va fi ușor. O să am publicul alături, foarte mulți români care o să mă susțină. Sper să am puterea necesară să câștig meciurile și să ajut echipa. Dar nu va fi ușor. Știu că sunt adversare dificile, de top, cu mare experiență, în mod special în Fed Cup deoarece au câștigat de foarte multe ori trofeul. Așa că vom vedea sâmbătă și duminică dacă voi fi în stare să câștig.

În condițiile actuale, tenisul ne dă cele mai mari șanse cu privire la obținerea unor medalii la Olimpiadă? Ce speranțe ne dați?

Greu să răspund. Atât cât mă privește, eu mi-aș dori să câștig o medalie, la simplu sau chiar și la dublu-mixt, alături de Horia sau Florin. Cum am spus, este dificil și diferit să joci pentru țară. E mai multă presiune, dar este și un sentiment plăcut. Parcă ai mai multă putere. Vom vedea. Programul este aglomerat. Sper să fiu sănătoasă, să pot juca la nivel maxim și să aduc o medalie. Este tot ceea ce-și dorește toată lumea.

Cum ți se pare Sala Polivalentă?

Foarte frumoasă. Am rămas plăcut surprinsă când am venit. Este o sală deosebită, foarte mare, în care încap 7000 de persoane. Sper să ne bucurăm împreună de niște meciuri câștigate. Va fi o atmosferă foarte frumoasă, sunt convinsă. De asemenea, orașul este foarte plăcut.

Îți place să joci mai mult acasă, în Fed Cup, sau în deplasare?

Da, este bine să jucăm acasă, dar este și greu, în același timp. E presiunea mai mare, ne dorim mult mai mult să câștigăm și să arătăm că putem să câștigăm meciuri importante. Dar și în străinătate este dificil pentru că te simți un pic singură, nu ai o susținere așa de mare. E bine așa cum e și vom face tot ce putem ca să iasă foarte bine.

Diferențele dintre jucătoare se estompează mai mult în Fed Cup decât în turneele individuale?

Da. În unele meciuri, jucătoare din afara Top 10 joacă foarte bine la Fed Cup pentru că nu au presiunea de la întrecerile individuale. Părerea mea este că în Fed Cup nu prea contează pe ce loc ești. Bineînțeles, atunci când ești în top ai mai multă experiență în meciurile importante și poți să gestionezi mai bine emoțiile. Cred că sunt meciuri intense la Fed Cup și eu, cel puțin, am avut adversare puternice mereu. N-a fost ușor să le câștigăm, dar dacă suntem aici înseamnă că am făcut tot ce-am putut și am făcut bine ceea ce-am făcut.

Vei mai face acea operație? Este în pericol participarea ta la Doha și Dubai?

Deocamdată nu, am amânat-o. Este necesară și m-ar ajuta foarte mult dacă aș face-o. Dar momentan mă simt bine. Am făcut toate analizele și mi-au ieșit foarte bune. Doctorii mi-au spus că pot să mai aștept, nu este nicio grabă. Voi juca la Dubai și la Doha și cred că și mai departe, dar acum doar aceste două turnee le am în cap.

3 thoughts on “Fed Cup România – Cehia. Simona Halep despre Jocurile Olimpice, meciul cu Cehia şi viitorul ei program

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close