SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Simona Halep poate reveni pe 3 la finalul turneului de la Doha. De asemenea, ar putea cădea pe locul 5

Simona Halep poate reveni pe 3 la finalul turneului de la Doha. De asemenea, ar putea cădea pe locul 5

simona halep doha tenis trofeu
simona halep doha tenis trofeu
Simona Halep cu trofeul cucerit la Doha

A devenit deja o obișnuință ca la începutul unei săptămâni în care Simona Halep evoluează la un turneu să facem calcule referitoare la poziția pe care o va ocupa jucătoarea noastră în viitorul clasament mondial.

Cum ea a început săptămâna pe locul 4, dar diferența dintre ea și ocupantele locurilor 3 și 5 nu sunt atât de mari, e bine de știut că peste șapte zile, Simona ar putea ocupa oricare dintre locurile 3, 4 sau 5.

Calculele sunt simple: pentru a ajunge din nou pe podiumul clasamentului mondial, ea trebuie să câștige titlul la Doha, Un turneu pe care îl cunoaște și îi e chiar drag, având în vedere că în urmă cu doi ani a ridicat deasupra capului șoimul aurit cu care este premiată campioana. Dacă va reuși acest lucru, o va depăși pe Agnieszka Radwanska în ierarhia mondială. De altfel, Simona și Agnieszka ar urma să se întâlnească în semifinale, deci am avea o adevărată finală pentru locul 3.

AICI vedeți ce locuri ocupă româncele în clasamentul WTA publicat azi.

Pentru că trebuie să analizăm și situația nefericită în care ar putea cădea pe locul 5, trebuie spus că acest lucru ar fi posibil doar dacă Garbine Muguruza ar realiza un rezultat mai bun decât Simona Halep. În acest moment, în clasamentul live, românca are un avans de 4 puncte în fața ibericei: 4.750, față de 4.746.

Direct calificată în turul secund al turneului de la Doha, Simona Halep își va afla azi adversara, care va fi decisă după disputarea meciului dintre Elena Vesnina și Caroline Garcia. Meciul de debut al Simonei va avea loc probabil marți.

CITEȘTE ȘI:  TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: US Series începe cu Simona Halep lidera mondiala

Clasarea de după Doha e importantă pentru jucătoare, deoarece pe baza clasamentului publicat lunea viitoare se vor stabilii capii de serie la Indian Wells, acolo unde Simona Halep va merge în calitate de campioană.

Garbine Muguruza, care e cap de serie numărul 4, va juca în turul secund contra învingătoarei din meciul dintre Yaroslava Shvedova, eleva lui Victor Ioniță, și Nao Hibino.

Turneul de la Doha e transmis în direct de DigiSport.

Leave a Reply

Top