SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Virginia Ruzici: „Darren Cahill încearcă să-i imprime Simonei Halep un tenis mai ofensiv””

Virginia Ruzici: „Darren Cahill încearcă să-i imprime Simonei Halep un tenis mai ofensiv””

simona halep cahill australian open
simona halep cahill australian open
Simona Halep si Darren Cahill, la primul antrenament pe Arena Rod Laver

Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, a vorbit azi despre jucătoarea de interesele căreia se ocupă, dând câteva amânunte interesante despre relația dintre jucătoare și antrenorul australian Darren Cahill.

Începutul anului a fost dificil pentru Simona. A ajuns la Australian Open numai cu câteva meciuri jucate, a dat și peste o calitate mare a jocului lui Zhang. Apoi, a avut în continuare probleme cu infecţia. Dar totul s-a rezolvat, operaţia a fost anulată. La Cluj a oputut să joace fără dureri. Meciul pe care l-a câștigat i-a prins buine. Ea şi-a recâştigat încrederea deplină pentru a aborda cu încredere turneele mari”, a rezumat în câteva cuvinte Virginia Ruzici startul anului 2016 pentru Simona Halep.

În ceea ce privește viitorul apropiat, Virginia Ruzici e optimistă: ”În tenis trebuie să luăm zi cu zi, meci cu meci. E greu să anticipezi. Ea e capabilă să meargă foarte sus la Dubai, Doha şi să sperăm Indian Wells şi Miami, care sunt turneele cele mai importante ale acestei perioade. Sunt foarte multe jucătoare care încep să crească. Va fi un an interesant şi cred că Simona va reuși mari performanțe” a explicat Ruzici.

Evident, s-a atins și subiectul Fed Cup. ”Se va juca pe zgură, ceea ce e mai bine pentru echipa noastră. Germania probabil le va avea pe Kerber şi Lisicki, o echipă puternică şi de experiență. Va fi foarte interesant, dar nu imposibil. Meciul de dublu e foarte important. Irina Begu şi chiar Alexandra Dulgheru sunt foarte bune jucătoare de dublu cu Olaru şi Niculescu”, a spus Virginia Ruzici. Întrebată dacă Simona nu ar putea deveni o soluție la dublu, fosta campioană de la Roland Garros a dar un răspuns care mă bucură: ”Simona e capabilă să joace dublu când e plină de încredere. Atunci când ea şi Darren vor considera că e necesar, va juca și dublu”, a spus managerul.

AICI vedeți și imagini cu Simona Halep la conferința de presă organizată de Dorna și Slavați Copiii

Un subiect important a fost și cel legat de colaborarea dintre antrenorul australian Darren Cahill și Simona Halep. Iar Ruzici nu doar că a avut cuvinte de laudă despre tehnician, dar a și dezvăluit câte ceva din ”laboratorul” performanței. ”Darren e un antrenor de mare valoare, considerat unul dintre cei mai buni din lume. Are foartă multă experiență. Simona are foarte multă încredere şi respect faţă de Darren. Nu poate să meargă decât foarte bine colaborarea dintre ei. Sper să existe încredere şi o relaţie cât mai lungă, cu multe cupe şi mai ales cu cupa aceea cea mai mare”, a declarat Virginia Ruzici.

CITEȘTE ȘI: Cum era să-și distrugă tendoanele Simona Halep din cauza unor bandaje.

Managerul Simonei a explicat și la ce lucrează Darren Cahill cu Simona Halep: ”Darren încearcă să îi imprime un tenis mai ofensiv. Ea e capabilă să evoluează mult mai bine. Dar atunci când e sub presiune îşi pierde puţin luciditatea. Asta până intră într-un ritm, care e ritmul ei obişnuit, de a fi o jucătoare agresivă din spatele terenului. Dar este capabilă și să vină la fileu. E capabilă de orice. Increderea trebuie să-i fie sus. Lucrează cu Darren la toate aspectele. Noile scheme tactice pe care le lucrează, mai ales venirea la fileu, sunt lucrate, dar trebuie timp până se vor pune la punct”, a explicat Ruzici.În fine, ultima întrebare a fost cea legată de un succes dorit al Simonei la Roland Garros: ”Simona este foarte naturală pe zgură, poate că Serena e chiar mai puțin naturală decât ea. Așa că sperăm. Nu știm ce va fi la Paris, dar cert e că va fi mai bine ca în 2015 la Roland Garros”, a mai declarat managerul Simonei Halep.

CITEȘTE SI: Când a decis Simona Halep să nu se mai operee de deviație de sept.

One thought on “Virginia Ruzici: „Darren Cahill încearcă să-i imprime Simonei Halep un tenis mai ofensiv””

Leave a Reply

Top