SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > WTA Rio de Janeiro – Sorana Cîrstea: ”Obiectivul meu e să revin în Top 100 WTA”

WTA Rio de Janeiro – Sorana Cîrstea: ”Obiectivul meu e să revin în Top 100 WTA”

rio de janeiro sorana cirstea
rio de janeiro sorana cirstea
Rio de Janeiro, locul renasterii Soranei Cirstea

Calificată în sferturile de finală ale turneului WTA de la Rio de Janeiro, Sorana Cîrstea a dat mai multe declarații presei locale.

Prima calificare în sferturile de finală ale unui turneu WTA din octombrie 2014 încoace, a readus-o pe Sorana Cîrstea în atenția fanilor. Ea a vorbit despre ultimele 18 luni de coșmar, care au scos-o dintre primele 240 de jucătoare ale lumii. Revenită în circuit mai puternică și sănătoasă, Sorana spune că acum totul e revenit la normal, dar și că a înțeles mult mai bine aspectele pe care trebuie să se concentreze în carieră. ”Am avut un an și jumătate în care m-am luptat cu accidentarea la umăr. A fost o perioadă foarte frustrantă. Dar acum sunt bucuroasă că totul s-a terminat. Mi-am schimbat și echipa, acum lucrez cu o echipă din România, de acasă. Încerc să îmi revin. Am fost capabilă să mă antrenez foarte tare în pauza competițională. Am fost sănătoasă și sunt sănătoasă, iar acest lucru e cel mai important pentru mine”, a declarat Sorana Cîrstea după victoria în două seturi obținută în optimile de finală la Rio.

Românca a spus și că accidentarea a reprezentat o lecție pentru ea. ”Am învățat o lecție importantă după accidentare: acum mă bucur mai mult de timpul petrecut pe teren, apreciez mai mult că nu mai am dureri și că sunt capabilă să joc la cel mai înalt nivel”.

Drumul spre înălțimi al Soranei Cîrstea a început anul acesta cu două finale consecutive la turneele de 25.000 de dolari de la Guaruja și Bertioga, în Brazilia, și a continuat cu cele două victorii din turneul WTA de la Rio de Janeiro, primul la care a câștigat un meci pe tabloul principal după vara trecută, de la București.Jucând finala la Guaruja și câștigând la Bertioga acum trei, respectiv două săptămâni, a fost un mare plus pentru mine. Cred că toată lumea stie că anul trecut am fost accidentată la umăr, așa că acela a fost momentul în care am încercat să joc mai multe meciuri. Am fost foarte fericită să pot juca 10 meciuri înainte de a veni aici, iar acum am deja două partide aici săptămâna aceasta, așa că sunt destul de mulțumită de cum am mers lucrurile”, a mai spus Sorana.

Întrebată ce așteptări are de la acest turneu, românca a spus: ”În primul rând, voi încerca să stau sănătoasă. Acesta e cel mai important lucru. Încă mai lucrez la recuperarea umărului, așa că acesta va fi principalul meu scop în acest an. De asemenea, vreau să joc mai multe meciuri, pentru a mai câștiga la capitolul încredere după ce voi câștiga câteva”, a explicat Sorana.

Românca spune că acum vede lucrurile dintr-o nouă perspectivă: ”Văd totul altfel acum: mă bucur mai mult de călătoriile la turnee, de joc, și întrec să mă concentrez mai mult la antrenament – pentru a deveni mai bună în fiecare zi – nu pe rezultate, căci dacă mă antrenez cum trebuie, rezultatele vor veni cu siguranță”, a explicat Cîrstea.

În încheiere, ea a dezvăluit și obiectivul pe care și l-a fixat pentru acest an: ”Obiectivul meu e să revin în Top 100 WTA. Acesta e planul și vreau să iau totul pas cu pas”, a încheiat românca.
MeliMeloParis.ro

3 thoughts on “WTA Rio de Janeiro – Sorana Cîrstea: ”Obiectivul meu e să revin în Top 100 WTA”

Leave a Reply

Top