SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > ȘTIRILE ZILEI, 7 martie 2016: Ziua în care Maria Sharapova își poate anunța retragerea

ȘTIRILE ZILEI, 7 martie 2016: Ziua în care Maria Sharapova își poate anunța retragerea

maria sharapova 600 de victorii
maria sharapova 600 de victorii
In ianuarie, Maria Sharapova a bifat victoria 600 in WTA

Iată cele mai interesante știri ale ultimelor 24 de ore din tenisul mondial.

1. Maria Sharapova va face azi un anunț important. Rusoaica Maria Sharapova a convocat o conferință de presă pentru diseară, în care a promis că va face un anunț de o extremă importanță. Evident, toată lumea se gândește că va spune că totul e gata pentru ea și că se va retrage. Există și varianta unui anunț legat de o accidentare, dar și, ca să glumesc, a anunțării bilanțului financiar al firmei sale, Sugarpova. Ce va fi, vom vedea diseară.

2. Francezii au dat 3,5 milioane de euro să se califice în turul 2 al Cupei Davis. Franța a învins Canada fără să piardă un set în primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, dar Federația va plăti o groază de bani pentru că – așa e când vrei să fii și fudul – meciul a avut loc tocmai în Guadelupe. Așa că francezii vor plăti 3,5 milioane de dolari pentru toată tevatura, care a inclus și 400 de tone dezgură cărate cu vaporul, pentru a se aranja suprafața de joc.

3. Acțiune caritabilă la Indian Wells. Mai multe vedete ale tenisului au strâns 80.000 de dolari într-un meci caritabil desfășurat la Indian Wells. Desfășurat sub denumirea McEnroe Challenge for Charity, evenimentul a strâns laolaltă jucători ca Pete Sampras, Arantxa Sanchez-Vicario, Andy Roddick, Pat Cash, Tracy Austin, John McEnroe, Madison Keys și Coco Vandeweghe.

4. Clasamentul mondial de dublu aniversează 40 de ani. În martie 1976 a fost publicat pentru prima dată clasamentul mondial de dublu în circuitul ATP. Să sperăm că în viitorul apropiat vom avea și noi un lider mondial în această ierarhie.

5. Djokovic și Murray au câștigat în cinci seturi în Cupa Davis. Serbia și Marea Britanie și-au asigurat o confruntare în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Davis. Adică vom avea pentru prima dată în această competiției un meci între Novak Djokovic și Andy Murray, ba mai mult, va fi prima confruntare între doi dintre cei ”patru mari”. Culmea e că atât Djokovic – cu Kukushkin – cât și Murray – cu Nishikori – au jucat cinci seturi înainte de a se impune. În cele din urmă, Marea Britanie a învins Japonia cu 3-1, iar Serbia a învins cu 3-2 pe Kazahstan.

6. Elina Svitolina, mândria lui Justine Henin. Ucraineanca Elina Svitolina a confirmat pe deplin încrederea belgiencei Justine Henin, care o pregătește din acest an. Ea a cucerit titlul la Kuala Lumpur, după o finală câștigată în fața canadiencei Eugenie Bouchard, a cărei revenire chiar mă bucură. Și uite așa, oarecum pe nesimțite, Svitolina a cucerit al patrulea titlu titlu WTA al carierei.

7. Se știu sferturile de finală în Grupa Mondială a Cupei Davis. Duminică s-au definitivat lucrurile în Grupa Mondială a Cupei Davis. Sferturile de finală vor fi: Serbia – Marea Britanie, Italia – Argentina, Cehia – Franța și SUA – Croația. Vor juca în barajul de menținere, în septembrie, următoarele 8 echipe: Japonia, Kazahstan, Elveția, Polonia, Canada, Germania, Australia și Belgia.

8. Tomic l-a acuzat pe Kyrgios că s-a prefăcut accidentat. Scandalul e în plină desfășurare în Australia, acolo unde Bernard Tomic a fost înregistrat acuzându-l pe Kyrgios că s-a dat lovit pentru a doua oară în Cupa Davis. Că o fi sau nu așa, cert e că Australia va juca pentru menținerea în Grupa Mondială, la toamnă.

8 thoughts on “ȘTIRILE ZILEI, 7 martie 2016: Ziua în care Maria Sharapova își poate anunța retragerea

Leave a Reply

Top