SUNTETI AICI
ACASA > Coltul Andreei > Colțul Andreei: Cafeaua nopților mele

Colțul Andreei: Cafeaua nopților mele

roger federer melbourne australian open
roger federer melbourne australian open
Roger Federer
Incerc o experiență nouă! Nouă comparativ cu ultimii aproximatv…..10 ani ai vieții mele!
Dorm noaptea în timpul Indian Wells!
Pentru unii poate nu e mare lucru, dar eu ar trebui să explic puțin de ce e nouă experiența asta:

În primul și în primul rând eu sunt mai conservatoare, mai de modă veche!

Eu merg pe principiul că ziua e făcută pentru muncă și noaptea pentru somn. La mine în casă, de când mă știu, somnul este respectat! Atunci când doarme cineva toată lumea – și suntem destui – face liniște! Eu așa am fost obișnuită, ca după o zi de muncă, în jurul orei 23.00 să mă culc și să dorm neîntoarsă până dimineața când mă trezesc și o iau de la capăt.

Și  mai mergeam pe principiul că nimeni, dar absolut nimeni, în afara familiei mele nu merită să îmi pierd somnul noaptea!

Toată viața mea asta am făcut și asta am crezut!

Până acum vreo 10 ani, când toate principiile mele s-au dus pe apa sâmbetei ca și cum nu ar fi fost!

Până acum vreo 10 ani când am realizat că mai este o excepție pentru care pot să sar orele obișnuite de somn!

O excepție  pe nume Federer! Roger Federer!

De vreo 10 ani nu există meci disputat de el noaptea pe care să îl fi ratat! Chiar și pe vremea când nu aveam în grilă canalele Telesport sau Sportklub unde se mai transmiteau turnee, sau când nici nu visam la internet, mă trezeam și înțepeneam cu ochii pe cifrele teletextului de la Antena 1 urmărind rezultatele.

Timp de vreo 10 ani m-am trezit aproape întotdeauna fără ceas, fără alarmă, fără telefon, m-am trezit instant ca și cum aș fi dormit până atunci ore in șir, lucidă, energică, plină de adrenalină, fără să simt nici cea mai mică urmă de somn.

Ca o paranteză, de când fac parte din micuțul dar frumosul grup…..nu dau nume…..la fiecare meci când ne trezeam toate vedeam cum scriau fetele :”merg să imi fac o cafea și revin” sau “m-am trezit mai devreme să am timp să fac o cafea”! Eu…… ei bine, eu nu aveam nevoie de cafea! No Coffee!!!!

Roger era cafeaua mea! Cafeaua care mă ținea trează  mai bine decât orice cafea strong atât timp cat era nevoie!

Nu a contat ora la care a  jucat, sau cât a durat meciul, sau cât am așteptat să înceapă din cauza ploii sau a meciurilor dinaintea lui! Niciodată nu am lipsit de la întâlnire!

Iar acum…..acum dorm!!!! Dorm de rup toată noaptea!!! Pentru că nu am motiv să mă trezesc!!!! De unde până acum aveam perioadele mele din an în care știam că voi face nopți albe, acum….dorm!!!!  Perioadele astea au dispărut!

Posibil să mă întâlnesc din nou cu ele prin vară la Toronto.

Dar, până atunci….somn de voie!!!!

Pentru că așa cum spuneam nimeni în afara familiei mele nu merită să îmi pierd somnul!

Nimeni cu o singură excepție: Roger!

Cafeaua nopților mele!!!

One thought on “Colțul Andreei: Cafeaua nopților mele

  1. Da, Roger Federer merita sa faci nopti albe sa-l urmaresti la joc dar si Rafael Nadal merita. Asa ca, atunci cand joaca NADAL pe oricare meridian si se transmite la tv sau pe net, sunt treaza. Cati ani o sa mai fim privilegiati sa vedem asa jucatori de exceptie ? Nu cred ca prea multi ani de aici inainte, de aceea trebuie sa profitam. Si cafeaua e la indemana…sa ne tina treji sa nu ratam nici un punct !

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close