SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Ce este Meldonium, substanța cu care a fost depistată dopată Sharapova

Ce este Meldonium, substanța cu care a fost depistată dopată Sharapova

conferinta maria sharapova

conferinta maria sharapova
Maria Sharapova la conferinta de presa

Așa cum ați aflat deja AICI, Maria Sharapova a anunțat azi, într-o conferință de presă, că a fost depistată dopată la Australian Open 2016.

Ea a spus că a fost depistată pozitiv la o substanță numită Meldonium, care se afla într-un medicament pe care îl lua în că din 2006.

Conform cercetătorilor de la Centrul de Prevenție și Cercetare a Dopingului, meldoniumul este un medicament anti-ischemic, care poate îmbunătăți rezistența sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciții, poate proteja împotriva stresului și stimula activitatea și funcțiile sistemului nervos.

Ea lua acest meldonium într-un medicament denumit Metformin, pentru că așa ar fi prevenit apariția diabetului, boală de care suferă mai mulți membri ai familiei ei.

Acum, cât a greșit sau nu, cert e că, așa cum a spus și ea, ”eu sunt singura responsabilă de ce introduc în corpul meu, așa că sunt singura vinovată de această situație”.

13 thoughts on “Ce este Meldonium, substanța cu care a fost depistată dopată Sharapova

  1. sa traiasca noul presedinte WTA ! mashenka nu se face vinovata pentru tot ce a castigat pana acum ! pacat doar ca a piedut doar ce-a acumulat anul acesta – adica praful de pe toba ! rusii fac ce fac si se afla mereu cu un pas inaintea tuturor – in rest … nu mai conteaza ! se mai pierde din onoare, dar onorurile raman pe vecie ! dupa un asemenea caz, cel care a fost vaduvit de solemnitatea in LIVE ar trebui sa refuze onoarea post … factum !

  2. Rules does not forbid Meldonium (or categorize Meldonium as illegal drug) before January 2016. Why the sudden change of rules? Shouldn’t one been relying on previous rule, have some say as well? Rule(s) changing or coming in places have to be fair to players / athletics too, right?

    Something isn’t so right here too. As Yoda might say : “Always both sides to look at… “

  3. Rules does not forbid Meldonium (or categorize Meldonium as illegal drug) before January 2016. Why the sudden change of rules? Shouldn’t one been relying on previous rule, have some say as well? Rule(s) changing or coming in places have to be fair to players / athletics too, right?

    Something isn’t so right here too. As Yoda might say : “Always both sides to look at… “

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close