Sharapova nu e singura depistată pozitiv cu Meldonium în 2016. Iată lista altor campioni

ekaterina bobrova

Ekaterina Bobrova a fost campioana olimpica in 2014, cu echipa Rusiei la patinaj

Vestea depistării pozitive a Mariei Sharapova a căzut ca un trăsnet peste lumea sportului.

Introducerea substanței numite Meldonium pe lista substanțelor interzise de la 1 ianuarie a luat prin surprindere mai mulți campioni din sportul mondial. Iată câțiva dintre aceștia. Parcurgând-o, veți vedea, trei sunt din Rusia (una și-a luat cetățenie ucraineană, dar tot rusoaică e).

AICI citiți de ce a fost introdusă pe lista interziselor această substanță.

1. Ciclistul rus Eduard Vorganov a fost depistat pozitiv cu meldonium în luna februarie, fiind suspendat de echipa lui, Katusha. El a fost pe locul 12, în turul Franței din 2012.

2. Patinatoarea rusă Ekaterina Bobrova, campioană europeană la dans în 2013 și medaliată cu bronz la Mondiale anul acesta, tot la dans, dar și cu aur alături de echipă la Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014, a fost depistată, acum cinci zile, pozitiv tot la această substanță.

3. Biatlonista ucraineană Olga Abramova a fost depistată pozitiv în ianuarie cu această substanță. Ea este născută în Rusia, dar în 2012 și-a luat cetățenie ucraineană pentru a putea concura pentru această țară.

4. Maratonistul etiopian Endeshaw Negesse, fost campion al maratonului de la Tokyo de anul trecut, se află sub investigație după ce a fost depistat pozitiv pentru folosirea meldoniumului.

AICI vedeți ce a declarat Maria Sharapova la conferința de presă.

About Andrei Constantinescu