SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Fed Cup România – Germania: Ce a declarat Monica Niculescu la conferința de presă de după meci (corespondență de la Marcu Czentye)

Fed Cup România – Germania: Ce a declarat Monica Niculescu la conferința de presă de după meci (corespondență de la Marcu Czentye)

monica niculescu

monica niculescu
Monica Niculescu

În cadrul conferinței de presă de după meci, Monica Niculescu a încercat să explice cu mult calm cauzele înfrângerii pe care a suferit-o astăzi, în duelul cu Andrea Petkovic.

Totuși, românca a indicat că acest eșec, deși dificil de digerat întrucât este sinonim cu retrogradarea în Grupa Mondială II, îi oferă experiență pentru partidele viitoare din Fed Cup. Mai mult, jucătoarea cu cel mai interesant stil de joc din echipă a ținut să laude publicul clujean, care a încurajat-o pe întreaga durată a partidei. Vă invit să aflați ce a avut Monica de spus în fața jurnaliștilor:

Ce ar fi de spus după un asemenea meci cu atâtea schimbări de situație?

A fost interesant. Am intrat foarte bine în meci, am luat acel set, cu 6-0 și asta mă bucură. A fost primul meu meci pe zgură și nu știam la ce să mă aștept. M-am mișcat bine și m-am simți excelent iarăși, alături de acest public fantastic. Îmi pare rău că am pierdut, având acele șanse de la 40-15. Poate dacă gândeam puțin altfel acele două servicii, aș fi câștigat. Andrea a jucat foarte bine. Nu știu exact ce trebuia să fac. Încă nu am apucat să vorbesc cu antrenorul. Am revenit în setul doi de la 4-1 și chiar simțeam că pot să o bat. Mă simțeam bine în teren, dar poate n-am fost atât de inspirată în acele două puncte. Știu că am aruncat foarte prost mingea la 40-15, însă nu am oprit punctul și am servit fără putere, iar ea a făcut punct din prima. Apoi la 40-30 am forțat, încercând să mai dau un as în acel game. N-a fost să fie, a luat punctul. Mi s-a părut că ea a fost foarte solidă în acel game. Totuși, publicul a fost excelent și chiar îmi place să joc aici în România, la Cluj.

Dacă meciul s-a pierdut la 4-1 în setul 2…

Deși avea 4-1, eu chiar simțeam că se poate. Am egalat la patru, dar nu știu ce s-a întâmplat. După ce a revenit de la 40-15, cred că a luat opt puncte la rând. A jucat perfect. Poate m-am înmuiat și eu puțin. Ceea ce am să-mi reproșez este că n-am oprit punctul acela (n.r. la prima minge de meci) când am aruncat prost mingea. Am luptat, mi-am dorit foarte mult, m-a ajutat publicul enorm, voi juca tot timpul pentru țară și mă bucur că am putut să joc în fața unui astfel de public. M-am simțit excelent și pe zgură și pe hard și vreau să mai joc la Cluj pentru că mi-a plăcut enorm. […] M-a surprins puțin că a început să vină în față, pe dreapta mea. Mi-au trebuit câteva game-uri ca să mă acomodez, dar spre sfârșit am înțeles exact ce trebuie să fac. Eu tot încercam să îi dau la vole: are voleul bun, dar nu extraordinar. Chiar am crezut în victorie, dar totul s-a întâmplat repede. Am avut 40-15, a dat lovitură câștigătoare cu dreapta, iar apoi a jucat excelent. Nu mai țin minte ce s-a întâmplat.

Care este acum atmosfera din cadrul echipei, după ce s-a pierdut menținerea în Grupa Mondială I?

Atmosfera este bună. Noi ne bucurăm că putem să facem astfel de meciuri cu acest tip de jucătoare. Să ținem minte: Petkovic a fost foarte bună. Acum e numărul 31, dar ea a făcut semifinală la Roland Garros și a fost în top 10. Am acumulat experiență și o luăm de jos. Nu suntem foarte dărâmate. Ne pare rău, dar meciurile au fost bune. Am luptat, nu avem ce să ne reproșăm.

Te-ai gândit la 40-15 că meciul este deja jucat?

La 40-15 am avut un gând să dau cu serva cât pot de puternic la T, dar când am aruncat mingea mi-am schimbat decizia. Voiam să fac serviciu-vole, dar am jucat la sigur. Am pus serva în teren și ea a riscat, ca de obicei. Poate acolo trebuia să mă duc cu primul instinct, adică serviciu-vole. La 40-30 am încercat să fac ce mi-am propus inițial la 40-15, dar serva a ieșit vreo trei metri în afara terenului. După aceea, s-a făcut deuce și nu mai eram așa de sigură. S-a făcut set-set, apoi. Încă credeam în victorie pentru că nu jucat formidabil. N-avea serva nici ea, și nici eu, în setul decisiv. A avut puțin noroc când s-a distanțat, eu greșind un vole ușor.

Urmează o pauză destul de lungă pentru echipa de Fed Cup. Avem forța să o luăm de la capăt, anul viitor?

Dacă jucăm la Cluj, avem (zâmbește). Într-adevăr, va fi o pauză lungă. Acum ne vedem de turnee, sperăm să fim sănătoase și să jucăm cât mai bine. Sper să am un sezon bun pe zgură, am început cu dreptul chiar dacă am pierdut meciul acesta fiindcă o să iau foarte multe lucruri pozitive din el. Dacă vă vine să credeți, eu am mai jucat cu Petkovic la Beijing, am avut trei mingi de meci și am pierdut. Acum am avut două, deci așa ceva nu se poate. Țin minte de un meci de la Antwerp, când Van Uytvanck a avut nouă mingi de meci și n-a reușit să o învingă. A câștigat Andrea Petkovic acel meci, după care a câștigat și turneul. Face des acest lucru, dar nu pot să spun că aveam acest lucru în cap. Eu îmi spuneam că se poate. […] Așteptăm Fed Cup-ul cu drag și sperăm că va fi tot acasă, tot la Cluj.

Ai fi jucat la dublu dacă ai fi câștigat meciul de simplu?

La cât de „pompată” eram, ar fi fost posibil. Poate dacă terminam în două, da, însă în trei deja începusem să simt niște crampe la coapsa stângă. Am transpirat mult, era foarte cald în sală, spre deosebire de meciul din februarie. Probabil a fost din cauza vremii de afară.

Nici Simona, ieri, nu a reușit să închidă meciul la 5-4. Crezi că echipa României are nevoie de un psiholog?

Nu mi se pare că avem nevoie. Am jucat cu Kerber și Petkovic, înainte am jucat cu Kvitova și Pliskova. Nu mai sunt acele meciuri dinainte, de la Budapesta. Acum jucăm cu fete bune, dar am fost foarte aproape. Fetele au psiholog, eu nu am. Îl am pe antrenorul meu care m-a făcut să cred în mine. Sunt mândră de stilul meu unic și de faptul că am adus publicul alături de mine, care m-a ajutat.

One thought on “Fed Cup România – Germania: Ce a declarat Monica Niculescu la conferința de presă de după meci (corespondență de la Marcu Czentye)

Leave a Reply

Top