SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Dulgheru > Fed Cup România – Germania: Ce au declarat fetele noastre după tragerea la sorți a meciurilor (corespondență de la Marcu Czentye)

Fed Cup România – Germania: Ce au declarat fetele noastre după tragerea la sorți a meciurilor (corespondență de la Marcu Czentye)

romania fed cup
romania fed cup
Echipa de Fed Cup a Romaniei la conferinta de presa de dupa tragerea la sorti

Astăzi a avut loc tragerea la sorți a ordinii meciurilor de mâine. Aceasta s-a derulat la Hotelul Ramada din Cluj-Napoca, iar ceremonia a fost urmată de o conferință de presă a echipei României. Relaxate și mai zâmbitoare decât de-a lungul săptămânii, jucătoarele noastre au declarat următoarele lucruri.

AICI vedeți ce meciuri vorfi sambata si duminica la Cluj.

Irina Begu

Deschizi ziua mâine. Este bine acest lucru?

Cred că da. Nu știu dacă are mare importanță dacă joc prima sau nu. Sunt pregătită să-mi fac treaba.

O cunoști pe Angelique Kerber, ai jucat recent împotriva ei. Ce ar trebui să schimbi față de jocul de la Charleston ca să reușești s-o învingi?

Față de meciul trecut, lucrurile stau altfel. Acum sunt mult mai odihnită și consider că aceasta este un atu. Mai mult, știu cum să abordez din punct de vedere tactic meciul. Anul trecut, am câștigat împotriva ei la Roma. Va fi un meci interesant. Împreună cu Alina Tecșor și cu antrenorul meu (n.r. Adrian Cruciat) voi vedea cum va trebui să joc mâine.

Îți place să joci cu un public numeros în spate, care te va încuraja? Va fi o presiune în plus pe tine sau pe Angelique Kerber?

Faptul că jucăm acasă ne ajută foarte mult. Oriunde am fost, publicul ne-a ajutat. Oamenii ne-au susținut indiferent de rezultat și cred că presiunea va fi pe ea, și nu pe mine.

Felicitări pentru abilitățile tale de PR, apropo de vopsirea unghiilor (n.r. în culorile steagului României). Vă gândiți să faceți ceva inedit în caz de victorie?

Ideea mi-a venit la Budapesta. De fiecare dată când am participat, echipa României a câștigat. Este deja o tradiție, mi-a purtat noroc. Așa am simțit să fac.

Simona Halep

Acum joci meciul doi al primei zile, spre deosebire de partida cu Cehia. Atunci n-a fost prea bine în prima zi, acum va fi?

Mulțumesc că mi-ați amintit (râsete). Sper să fie bine. Va fi un meci greu. O cunosc foarte bine pe Andrea, am jucat de multe ori împotriva ei. Am câștigat împotriva ei. În mod normal, va fi un meci bun, dar vom vedea. Este o partidă dificilă, dar sunt pregătită.

Este tragerea la sorți potrivită în ceea ce privește ordinea meciurilor?

Așa cum a spus și Irina, nu prea are importanță. Mie întotdeauna mi-a plăcut să joc primul meci, dar acum chiar m-am gândit că poate ar fi mai bine să joc al doilea meci, ca să mă obișnuiesc mai mult. S-a întâmplat, așa că sper să fie un aspect pozitiv.

Te-a surprins ”look-ul” Serenei Williams? (n.r. și-a vopsit părul în verde)

Nu știu, n-am văzut-o. La roșu m-aș băga, dar la verde nu (râde).

Având în vedere că în circuit se joacă doar la Stuttgart pe zgură indoor, cum se aseamănă această suprafață de la Cluj?

Terenurile sunt diferite. La Stuttgart este mult mai rapid. Aici, se apropie foarte mult de o zgură normală. Mie îmi place terenul foarte mult și cred că ne avantajează.

Alina Tecșor

V-ați fi dorit să joace Simona primul meci sau este o tragere bună pentru România?

Mie îmi place să iau lucrurile așa cum vin. Nu este cel mai important lucru când jucăm. Știm că mâine ne așteaptă meciuri grele și suntem pregătite să le abordăm ca atare.

Vă așteptați ca duminică, în cazul în care rezultatul nu le convine germancelor, să apară modificări în echipa lor?

Da, mă aștept la modificări în echipa lor. Totul este posibil în funcție de rezultat, meciuri și ce se întâmplă pe teren.

Când ați decis între, îmi închipui, Irina și Monica pentru racheta a doua a echipei?

În zilele acestea. N-aș putea să vă spun exact când. În urma a ceea ce au jucat fetele, în urma discuțiilor cu ele, în urma a ceea ce simțim că se întâmplă în echipă, am decis ca Irina să aibă șansa de a-și lua revanșa.

Indiferent de ce se întâmplă, dumneavoastră veți schimba echipa de dublu?

În funcție de ce se întâmplă, o voi schimba sau nu. Vom vedea. Nu pot să răspund la această întrebare decât după ce văd ce se întâmplă sâmbătă pe teren.

Una dintre întrebări a fost adresată Monicăi Niculescu și Alexandrei Dulgheru, cele două jucătoare anunțate oficial pentru meciul de dublu. De notat este că pot surveni schimbări, iar Monica Niculescu să joace alături de Irina Begu partida de dublu: sunteți pregătite pentru meciul de dublu? Ultima oară s-a ajuns la meciul al cincilea și am avut mari emoții.

Monica Niculescu: Abia aștept să intru în teren și să îmi aduc aminte de acel public excelent din februarie. Vreau să joc cel mai bun tenis al meu.

Alexandra Dulgheru: Toate suntem pregătite să ne adaptăm la orice schimbare și să jucăm, fie simplu sau dublu.

One thought on “Fed Cup România – Germania: Ce au declarat fetele noastre după tragerea la sorți a meciurilor (corespondență de la Marcu Czentye)

Leave a Reply

Top