SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Dulgheru > Fed Cup România – Germania: Toate declaraţiile componentelor echipei României la conferinţa de presă – corespondenţă

Fed Cup România – Germania: Toate declaraţiile componentelor echipei României la conferinţa de presă – corespondenţă

echipa romania fed cup

echipa romania fed cup
Echipa Romaniei de Fed CUp la conferinta de presa de dinaintea meciului cu Germania

Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu și Alexandra Dulgheru, alături de căpitanul nejucător, Alina Tecșor, au fost bine dispuse la conferința de presă de astăzi, răspunzând cu seriozitate și umor întrebărilor adresate de jurnaliștii români, care au umplut întreaga sală de conferințe amplasată în Sala Polivalentă. Iată mai jos toate întrebările puse de jurnalişti, dar şi declaraţiile jucătoarelor noastre şi ale căpitanului nejucător, totul fiind consemnat de corespondetul Doartenis.ro, Marcu Czentye.

Alina Tecșor

Cum le simțiți pe fete înaintea acestei confruntări cu Germania? Ce plusuri aduc noutățile – Irina Begu și Alexandra Dulgheru – față de meciul cu Cehia?

Fetele se simt foarte bine. Atmosfera este foarte bună. După cum ați văzut, antrenamentele le-am început de luni-dimineață. Totul se desfășoară conform planului. Sigur, fiecare jucătoare aduce un plus echipei, indiferent de numele ei.

Ați decis cine va juca în meciurile de simplu?

Vă las să aflați vineri.

Credeți că Angelique Kerber va fi într-o formă bună, ținând cont de ce s-a întâmplat la Charleston, ea retrăgându-se în sferturi?

Faptul că s-a retras și s-a simțit rău o zi nu o face mai puțin puternică. Eu cred că va juca bine și, cu siguranță, este o jucătoare periculoasă.

Cât de dificil este să faceți alegerea între Irina Begu și Monica Niculescu?

Cu siguranță, nu este ușor. Deciziile pe care le luăm trebuie să fie spre binele fetelor și al echipei. Nu tot timpul deciziile sunt așa cum mi-aș dori, fetele nefiind sănătoase, uneori. Decizia o voi lua în funcție de situația din acel moment. Avem destul de multe opțiuni.

Simona Halep

Cum te simți față de precedenta întâlnire de la Cluj-Napoca, din Fed Cup, cu Cehia, din punct de vedere fizic, dar și mental?

Mă simt mult mai bine. În primul rând, sunt complet sănătoasă în momentul acesta. Am jucat câteva meciuri destul de bune în America, câteva victorii. Sunt mult mai încrezătoare, mult mai motivată să intru pe teren, să lupt și să câștig meciurile. Sper și îmi doresc să le câștig pe amândouă pentru a fi mai bine decât cu Cehia. Va fi o partidă dificilă, dar toate suntem pregătite și cu siguranță vom face ceva bine.

Ai 3-0 în fața lui Kerber, prima rachetă din naționala Germaniei. E important pentru moralul tău acest aspect?

Așa era și cu Cehia. Am câștigat înainte contra lor, iar aici nu am făcut același lucru. Fiecare meci este diferit. Am încredere, bineînțeles. E un avantaj că am câștigat cu Petkovic și cu Kerber de multe ori. Dar, așa cum am spus, va fi diferit. Sper să fie bine și de această dată.Irina Begu

Nu ai fost la meciul cu Cehia. Atunci, sala a fost plină, iar acum biletele s-au epuizat în patru ore. Va fi publicul un atu important al României?

Da, bineînțeles. Publicul ne-a ajutat întotdeauna, indiferent unde am fost: fie la Galați, fie la Montreal. Data trecută nu am fost, dar fetele mi-au povestit și știu că a fost o atmosferă foarte plăcută. Mă bucur că fac parte din această echipă și abia aștept să înceapă partidele.

Ai jucat recent cu Angelique Kerber. Cum ai simțit-o pe zgura de la Charleston?

Indiferent pe ce suprafață joacă, mi se pare o jucătoare foarte puternică și greu de bătut. Niciun meci nu se aseamănă cu celălalt. Consider că avem șansa noastră, ținând cont că jucăm acasă. Cred că va fi un meci foarte bun, indiferent dacă voi juca eu sau Monica. O să discut mai multe cu Alina și vom vedea cum vom aborda tactica.

Monica Niculescu

Poate fi zgura un avantaj pentru noi? Se vorbește foarte mult despre serviciul agresiv al nemțoaicelor.

Serviciu agresiv? (râsete) … Da, sigur. După cum țineți minte, Simona a făcut acea finală la Roland Garros. Fără presiune, Simona! (râsete) Mie îmi place mai mult cimentul, de ce să mint? E în regulă, mă mișc bine. Îmi place foarte mult aici, la Cluj. Pe mine m-a ajutat foarte mult publicul să câștig acel meci (n.r. cu Petra Kvitova). M-am simțit excelent și mă bucur să fiu aici, în această echipă minunată. Cred că ne avantajează zgura.

Una dintre întrebări a avut în prim-plan problema dopajului în tenis. Iată ce au răspuns jucătoarele în legătură cu această privință:

Ținând cont de scandalul de dopaj din lumea sportului, sunteți mai atente în momentul de față în ceea ce privește medicamentația?

Simona Halep: Eu sunt la fel. Iau aceleași „chestii” pe care le luam înainte. Nu iau mare lucru, dar tot timpul încerc să le verific cât de bine se poate. Nu cred că sunt în pericol pentru că iau minimumul necesar.

Monica Niculescu: Da, nici eu nu iau mare lucru (râsete). Alerg pe teren întruna, dar nu iau mare lucru.

Irina Begu: Noi avem o echipă în spate. Ei verifică, după care și noi, la rândul nostru, verificăm. Suntem foarte atente. De când s-a întâmplat acest lucru cu Maria Sharapova și cu celelalte sportive, suntem mult mai atente.

Alexandra Dulgheru: Într-adevăr, este un an olimpic și testările sunt mult mai accentuate decât în anii precedenți. Trebuie să fim mult mai atente. Am avut câteva probleme cu ei din cauza aceasta și trebuie să am mare grijă. Să nu vă gândiți că am făcut prostii (râde). Problema este că noi în fiecare zi trebuie să anunțăm unde suntem, timp de o oră pe zi. Odată, mi s-a întâmplat să uit și au venit acasă, iar eu lipseam. Nu pot să greșesc foarte des.

One thought on “Fed Cup România – Germania: Toate declaraţiile componentelor echipei României la conferinţa de presă – corespondenţă

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close