SUNTETI AICI
ACASA > Roger Federer > ATP Madrid: Roger Federer s-a retras din cauza unei accidentări la spate

ATP Madrid: Roger Federer s-a retras din cauza unei accidentări la spate

Roger Federer

Elveţianul Roger Federer a fost nevoit să se retragă de la Madrid, din cauza unei accidentări suferite la spate în timpul antrenamentelor de sâmbătă. Din păcate, cred că finalul carierei fostului lider mondial nu e prea îndepărtat.

Roger Federer are multă voinţă şi îşi doreşte să joace la cât mai multe turnee, dar corpul îl trădează. Ajuns la 34 de ani şi având aproape 20 de ani de tenis profesionist în spate, el simte pe propria piele cât este de greu să ţină pasul cu restul lumii într-un sport care e frumos, dar e şi dur pentru organism.

Astfel, în timpul antrenamentului de sâmbătă, elveţianul a simţit o durere la spate, din cauza căreia a fost nevoit să întrerupă şedinţa de pregătire, iar ziua liberă luată duminică nu i-a adus nici o ameliorare. Aşa că azi a anunţat că se retrage, pentru a putea pregăti turneul de la Roma şi a nu-şi compromite şansele pentru participarea la Roland Garros.

Când am ajuns la Madrid eram foarte bine. Numai că ceva s-a întâmplat în timpul antrenamentului de sâmbătă şi am fost nevoit să mă retrag. Ştiu că nu am cum să mă refac până miercuri, când urma să joc aici, aşa că nu vreau să risc nimic“, a declarat Federer. El era favorit 3 al turneului şi avea BYE în primul tur. De retragerea lui a profitat Marcel Granollers, care a intrat pe tablou direct în turul secund, ca Lucky Loser.

Actualmente pe locul 3 în lume, Federer a jucat doar 3 turnee în 2016, el fiind accidentat la genunchi şi, în consecinţă absent din circuit aproape o lună şi jumătate după Australian Open.

Culmea este că, şi aşa, accidentat, Federer poate urca pe locul 2 după terminarea turneului de la Madrid în cazul în care Andy Murray nu va reuşi să-şi apere titlul cucerit anul trecut. Şi, la cum stau lucrurile acum în tenisul mondial, trecerea lui Federer pe locul secund în ATP e o chestie aproape sigură.

Leave a Reply

Top