SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Ion Țiriac nu este de acord cu egalitatea premiilor din ATP și WTA. ”Să spui că sunt egali… nu sunt egali”

Ion Țiriac nu este de acord cu egalitatea premiilor din ATP și WTA. ”Să spui că sunt egali… nu sunt egali”

ion tiriac
ion tiriac
Ion Tiriac (Foto: David Muntean/ Click!)

Ion Țiriac, unul dintre cei mai importanți organizatori de turnee din tenisul mondial – și nu spun asta pentru că e român ci pentru că e chiar adevărat – a vorbit deschis în New York Times despre egalitatea premiilor acordate la concursurile masculine și cele feminine.

Ion Ţiriac a declarat că îi plac mai mult femeile pe teren decât bărbaţii, dar acestea nu se pot plânge că nu câştigă destui bani: “Îmi plac mult mai mult femeile decât bărbaţii. Toată viaţa mea a fost aşa. Cu cât au picioarele mai lungi cu atât le consider mai frumoase. Şi în tenis sunt graţioase. Dar nu văd premiile în bani fiind egale. Poate merită mai mult? Daţi-le mai mult femeilor dacă merită. Însă cred că trebuie să calculăm câţi bani aduc bărbaţii şi câţi aduc femeile, cu drepturile de televizare. Pentru că altfel trebuie să compensăm, să compensăm şi să compensăm şi nu putem să compensăm veşnic. Din acest motiv, este un sport frumos, dar nu cred că femeile se pot plânge că nu câştigă destui bani“.

Ţiriac a mai spus că propunerea WTA de egalizare a premiilor dintre femei și bărbați i se pare de de neconceput din cauza măririi  premiilor cerută de ATP. “Dacă măresc şi premiile la femei asta înseamnă că dau faliment şi că nu ştiu să organizez o competiţie de tenis. Şi fac asta din anii 60. Să spui că sunt egali… nu sunt egali. Adică, repet, prefer să văd o femeie pe teren, sunt frumoase pe teren. Chiar şi dacă ar fi Federer, care este foarte elegant. Prefer o femeie elegantă, nu pe domnul Federer. Dar ele nu aduc acelaşi lucru”, a mai spus el.

El a spus că declarația lui e susținută de cifre: ”Eu vorbesc despre cifre. Dacă bărbaţii îmi aduc 40 de dolari din drepturile de televizare şi femeile îmi aduc şapte dolari, nu este acelaşi lucru. Asta este tot”, a explicat Ţiriac.Patronul turneului de la Madrid spune că i se pare acceptabil ca jucătoarele să primească premii egale cu cele de la masculin la semifinale și finală: “Poate trebuie să se plătească jucătoarele din top patru, din semifinale şi finală, la fel ca bărbaţii. Dar celelalte meciuri nu sunt atât de interesante pentru ca premiile să fie la fel. Am premii de 11 milioane de dolari pentru masculin şi feminin: aproape şase milioane pentru jucători şi şase milioane pentru jucătoare. Şi nu pot continua astfel veşnic. Şi toată lumea ar înţelege asta. Este foarte simplu”, a încheiat Țiriac.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close