SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Simona Halep despre importanţa lui Darren Cahill: “M-a făcut să am control mental”

Simona Halep despre importanţa lui Darren Cahill: “M-a făcut să am control mental”

roland garros simona halep
roland garros simona halep
Simona Halep

Simona Halep s-a calificat ieri în turul 2 la Roland Garros şi este considerată una dintre cele mai autorizate candidate la titltul de campioană. Simona a vorbit, la câteva ore după victorie, despre importanţa antrenorului Darren Cahill în pregătirea ei.

Cel mai important lucru inoculat de Darren este controlul mental, pentru că îmi spune cum să ajustez fiecare conjunctură în mod potrivit. Tactic îmi sugereaza cum să joc, ce strategie să abordez, iar sfaturile acestea m-au ajutat de fiecare dată când a fost langa mine in teren, am câștigat meciurile respective. Am învățat multe lucruri de la el. Am învățat să mă adaptez la meci, în funcție de adversară, fara a-mi abandona stilul, să fiu agresivă în asa fel încât să-mi câștig punctele, nu să aștept o greseală nefortata a adversarei. Cu Cahill am descoperit multe lucruri din tenis, în general și special despre atitudine, pentru că uneori pot să am un comportament adecvat, o atitudine”, a declarat Simona Halep.

Ea a mai spus că uneori apar şi sincope în joc şi în gândire, lucru considerat normal. “E normal, când presiunea e mare, nu poți controla totul. Am evoluat la acest aspect, mă simt mai puternică și lucrez să devin și mai tare”, a explicat ea.

Halep nu a evitat nici sa nuanteze detalii din ceea ce inseamna relatia cu Nadia Comaneci si consecintele acesteia:
“E dificil să compar tenisul cu gimnastica, poate doar încrederea în sine să fie partea comună, pentru că altfel sunt foarte diferite. Am învățat de la Nadia că dacă ai încredere în tine poți să faci tot ce-ți propui. Dacă ai încredere, poți să-i învingi pe cei mai tari din lume. Ea a izbutit să o facă și încă foarte bine. A fost cea mai bună gimnastă din lume și a obținut perfecțiunea cu primul 10, a fost unică la Montreal 1976. Înseamnă enorm să am în jurul meu oameni buni precum Nadia, asa cum sunt atât Ion Țiriac cât și Ilie Năstase. I-am văzut la meciul meu cu Hibino. E stimulant să am oameni de anvergură aproape de mine”, a spus Simona.Halep a vorbit şi despre încrederea pe care i-a dat-o succesul de la Madrid: “Cred mai mult în mine când joc pe zgură după ce am avut partide bune la Madrid. Turneul acela câștigat a însemnat foarte mult pentru mine. Sunt mult mai sigură și cred că este vizibil pentru toată lumea că-mi fac jocul. Când intru pe teren simt că pot câștiga meciul. Asta îmi dă și mai multă încredere, îmi dă senzația ca sunt mai puternică. De fapt, abia aștept să joc turul al doilea. Mă simt confortabil și simt că am jocul ca să câștig meciuri la Roland Garros”.

Tactul psihologic al lui Cahill este atuul pe care Halep il simte ca determinant pentru evolutia dupa circuitul american de primvara: “Cred că mentalul a făcut diferența în proporție de 90 la sută în ultimele săptămâni, pentru că jocul nu-l uitasem nici lunile ce au trecut doar că nu aveam încrederea necesară să-l pun în practică. Joc un tenis asemănător, destul de agresiv, dar ca să pot să îmi fac treaba așa cum simt, trebuie să am încredere în mine, înainte de orice”

Cu Muguruza si Radwanska pe partea ei de tablou, Halep este mai mult rezervata decat optimista: “Simt că joc un tenis bun, dar când or să apară adversare mai tari, trebuie să fiu atentă și să mențin același nivel ca și împotriva lui Hibino. Nu va fi ușor, dar pentru asta muncesc zi de zi, ca să ating nivelul cu care să stăpânesc jocul și împotriva adversarelor de top” afirma Halep care mizeaza pe modulul de joc cu care a facut furori in circuit si mai ales finala la Roland Garros in 2014: “Stilul meu este la fel, să joc la fel contra oricui, dar trebuie să adaptez jocul, să nu lovesc foarte tare când joc cu o adversară care lovește bine din poziția aceea, încep să mixez jocul când este nevoie și oarecum să mențin o constanță. Stilul e clar: să fiu agresivă, sunt bună pe defensivă, trebuie să alerg bine, să mă mișc bine și să deschid unghiuri în teren cât de mult pot”.

loading…


Leave a Reply

Top