SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Maria Sharapova a fost suspendată doi ani din activitate!

Maria Sharapova a fost suspendată doi ani din activitate!

maria sharapova conferinta de presa
maria sharapova conferinta de presa
Maria Sharapova la conferinta de presa in care a anuntat ca a fost depistata dopata

S-a dat verdictul în cazul de dopaj al Mariei Sharapova! Rusoaica va sta pe bară doi ani!

Rusoaica Maria Sharapova a fost suspendată doi ani, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, la Australian Open. Anunţul a fost făcut de Federaţia Internaţională de Tenis. Suspendarea intră în vigoare de la 26 ianuarie 2016, când jucătoarea a fost supusă controlului antidoping, adică va putea reveni în activitate după Australian open 2018.

Sharapova (29 de ani) era suspendată provizoriu din 12 martie. Ea a recunoscut că a luat timp de zece ani mildronat, medicamentul care conţine meldonium, la recomandarea medicilor ei.

“Tribunalul Independent consideră că Maria Sharapova a încălcat regulamentul antidoping şi ca urmare i-au fost retrase rezultatele şi i s-a impus o perioadă de doi ani de suspendare, începând cu 26 ianuarie 2016. Şarapova a fost controlată la 26 ianuarie 2016, după meciul din sferturile de finală de la Australian Open. Proba a fost trimisă la laboratorul WADA de la Montreal, Canada, iar la analiză s-au depistat urme de meldonium, un modulator metabolic, aflat pe lista substanţelor interzise. La 2 martie, Şarapova a fost acuzată de încălcare a regulamentului antidoping, sancţiune pe care a acceptat-o, solicitând să fie audiată de Tribunalul Independent”, se arată în comunicatul federaţiei internaţionale.Sharapova a fost audiată timp de două zile, la 18 şi 19 mai, iar Tribunalul a decis că sportiva trebuie să fie suspendată pentru doi ani şi, datorită faptului că ea a recunoscut că a încălcat regulamentul, aceasta va începe de la 26 ianuarie (data la care a fost controlată) şi va lua sfârşit la 25 ianuarie 2018.

De asemenea, rezultatele obţinute la Australian Open vor fi anulate, iar punctele şi banii obţinuţi vor fi retraşi.

Sharapova ocupă în prezent locul 26 WTA, după ce la data depistării pozitive se afla pe poziţia a cincea.

Pentru accederea în sferturi la Australian Open, Sharapova primise 282.000 de dolari şi 430 de puncte WTA.

loading…


Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close