SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Simona Halep pune România pe jar: nu știe dacă va participa la Jocurile Olimpice din cauza virusului Zika

Simona Halep pune România pe jar: nu știe dacă va participa la Jocurile Olimpice din cauza virusului Zika

simona halep wimbledon
simona halep wimbledon
Simona Halep

Simona Halep a făcut aseară la Wmbledon o declarație care a pus pe jar întreaga Românie: nu știe încă dacă va participa sau nu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ea a spus că se teme de virusul Zika și că va lua o decizie după Wimbledon.

Iată ce a declarat Simona Halep pentru Reuters, după calificarea în turul secund la Wimbledon: ”Trebuie să mă informez foarte bine în legătură cu acest virus. Am întrebat mulţi medici despre Zika şi va trebui să discut din nou cu doctori după Wimbledon. Am auzit că şi dacă nu eşti însărcinată în momentul în care eşti infectată cu virusul, atunci când rămâi însărcinată se va activa. Sunt foarte îngrijorată. Intenţionez să merg la Rio, dar trebuie să mă asigur să acolo este totul în regulă şi că nu voi avea probleme. Atunci când joc tenis sănătatea mea este cea mai importantă. Virusul este periculos pentru femei şi mulţi sportivi s-au retras de la Rio din acelaşi motiv. Este o dilemă reală când în joc este sănătatea, astfel că deocamdată nu pot spune nimic. După acest turneu va trebui să mă hotărăsc. Voi fi dezamăgită dacă va trebui să mă retrag, pentru că îmi place mult ceremonia şi îmi place cum este să fiu acolo alături de toţi românii. Jocurile Olimpice sunt importante pentru ţara mea, dar sănătatea mea este cea mai importantă. Trebuie să am grijă de corpul meu“, a spus Halep pentru Reuters.

Autoritățile braziliene au anunțat la mijlocul lunii iunie că numărul infecțiilor cu Zika a scăzut mult. De asemenea, au spus că riscul unei infecții cu Zika în luna august e extrem de scăzut, din cauza climei, care atunci e rece și uscată.

Pe de altă parte, 151 de cercetători au trimis luna trecută o scrisoare deschisă OMS, în care îndemnau la o amânare sau la o mutare a JO.

Virusul Zika le provoacă adulţilor doar simptomele unei gripe inofensive, însă provoacă microencefalie bebeluşilor ale căror mame sunt infectate în timpul sarcinii.

loading…


Leave a Reply

Top