SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Sorana Cîrstea va reveni de luni în Top 90 WTA. Ea va ocupa locul 86. ”Spania e țara mea preferată”, spune ea

Sorana Cîrstea va reveni de luni în Top 90 WTA. Ea va ocupa locul 86. ”Spania e țara mea preferată”, spune ea

sorana cirstea mallorca
sorana cirstea mallorca
Sorana Cirstea

Sfertul de finală jucat la Mallorca îi va aduce Soranei Cîrstea un salt de 11 locuri în clasamentul mondial. De azi, ea joacă la Eastbourne.

Deși învinsă în două seturi de Jelena Jankovic, Sorana Cîrstea pleacă de la Mallorca având moralul crescut. Ea a câștigat cinci meciuri – trei în calificări și două pe tabloul principal – și poate spune că s-a acomodat cu suprafața de joc a acestei perioade.

Cum în tenis rezultatele bune nu rămân ”nepedepsite”, ea va avea și satisfacția de a urca 11 poziții în clasamentul mondial WTA. Mai precis, de luni, ea va ocupa locul 86 în lume, aceasta fiind cea mai bună clasare a ei de peste un an de zile.

Evident, prestația ei de la Mallorca a atras și atenția presei locale. Astfel, ziariștii iberici au aflat că pentru Sorana, Spania este țara preferată, și nu doar pentru că a ajuns atât de departe la Mallorca: ”Vorbesc limba, iubesc mâncarea. În săptămânile mele libere petrec mult timp în Barcelona și iubesc cultura de aici, oamenii, mentalitatea. Așa că mă simt foarte confortabil aici și îmi dă un sentiment foarte plăcut cu care să pășesc pe teren”, a declarat Sorana.

În ceea ce privește traseul avut la Mallorca, Sorana Cîrstea spune că a fost un avantaj faptul că a jucat calificări. ”Cred că a fost un avantaj să joc calificările. Astfel am avut trei meciuri în plus înaintea intrării pe tabloul principal, iar atunci când schimbi suprafața de joc e mereu bine că poți să ai timp să te obișnuiești cu ea”, a mai spus cea care a intrat în turneu ocupând locul 97.

Pentru Sorana nu există pauză. Eliminată ieri în sferturi la Mallorca, ea va juca azi în primul tur al calificărilor la Eastbourne, contra favoritei 7, americanca Varvara Lepchenko. Meciul va începe nu mai devreme de ora 18.00, ora României. Sorana e singura româncă din calificări.

Iată și câteva imagini cu Sorana Cîrstea în acțiune la Mallorca.



loading…


Leave a Reply

Top