SUNTETI AICI
ACASA > Andy Murray > ȘTIRILE ZILEI, 9 iulie 2016: Andy Murray s-a calificat deja la Turneul Campionilor

ȘTIRILE ZILEI, 9 iulie 2016: Andy Murray s-a calificat deja la Turneul Campionilor

andy murray
andy murray
Andy Murray

Iată cele mai interesante știri din ultimele zile din tenisul mondial.

1. Rafael Nadal nu știe dacă va juca la Toronto. Spaniolul Rafael Nadal a revenit la antrenamente, dar totul merge mai încet decât spera el. Așa că a declarat că nu știe încă daca va putea juca sau nu la Rogers Cup, care anul acesta are loc la Toronto. El a declarat însă că nici prin cap nu-i trece să renunțe la participarea la Jocurile Olimpice de la Rio, chiar dacă știe că șansele la o medalie sunt mici.

2. Elena Vesnina susține egalitatea premiile din ATP și WTA. Învinsă cu 6-2, 6-0 de Serena Williams în semifinalele de la Wimbledon, rusoaica Elena Vesnina a declarat că în opinia ei discuțiile despre egalitatea premiilor din tenisul feminin și din tenisul masculin sunt o prostie, fiind clar că acestea trebuie să fie egale. Ea a spus că meciurile sunt la fel de pasionante și intense la fete ca și la băieți, chiar dacă ei joacă cinci seturi uneori. ”În plus, noi o avem pe Serena Williams, care e un exemplu pentru toată lumea”, a declarat Vesnina.

3. Andy Murray, al doilea tenismen calificat la Turneul Campionilor. Prin calificarea în finala de la Wimbledon, Andy Murray a devenit al doilea tenismen calificat matematic la Turneul Campionilor. Primul este, evident,Novak Djokovic. La jumătatea sezonului, pe locul 4 în cursa pentru Londra se află, poate surprinzător, Rafael Nadal, care nu a jucat nici la Roland Garros, nici la Wimbledon. Roger Federer, care a lipsit de la mai multe turnee din cauza accidentărilor, e abia pe locul 9. Evident, are timp destul să recupereze…

4. Organizatorii de la Wimbledon au găsit soluția ca juniorii să nu mai plece cu prosoapele. După ce s-au plâns că jucătorii îi aduc ”în sapă de lemn” că le iau prosoapele acasă, organizatorii turneului de la Wimbledon au decis să fie fermi acolo unde se poate. Pentru că vedetelor tenisului nu pot să le spună nimic, ei își arată mușchii în fața juniorilor, despre care spun că făceau adevărate întreceri între ei să vadă cine pleacă acasă cu mai multe. Iar soluția aleasă a fost foarte simplă: le-au pus la dispoziție doar prosoape albe, nu colorate ca la seniori.

5. Academia de tenis a lui Nadal are copii din 14 țări. Deschisă la Manacor de puțin timp, Academia lui Rafael Nadal are deja copii înscriși din 14 țări: SUA, Marea Britanie, Italia, Germania, Franța, Japonia, Rusia, Brazilia, India, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Egipt și Filipine. Cred că există și a 15-a țară, Spania, dar de ea nu au zis nimic. Inaugurarea oficială a Academiei va avea loc în septembrie, dar de la 1 iunie copiii se pot pregăti deja. Academia are 26 de terenuri de tenis de zgură sau hard, acoperite și descoperite. De asemenea, are un centru de fitness, două piscine, un teren de minifotbal și 10 terenuri de padel.

loading…


Leave a Reply

Top