SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Adrian Ungur > Adrian Ungur: ”Continui să joc pentru a intra în top 100 ATP”

Adrian Ungur: ”Continui să joc pentru a intra în top 100 ATP”

andrei pavel adrian ungur cupa davis
andrei pavel adrian ungur cupa davis
Andrei Pavel si Marcu Czentye, la conferinta de presa de duminica

Andrei Pavel și Adrian Ungur au venit împăcați cu gândul înfrângerii la conferința de presă de după ultimul meciul de Cupa Davis contra Spaniei (scor 1-4). Iată care au fost concluziile lor și ce gânduri au pentru viitorul tenisului românesc, respectiv anii următori din carieră:

Andrei Pavel:

Despre confruntarea cu Spania

Sunt foarte mulțumit de băieți, care au dat tot ce au putut. Am avut două meciuri de cinci seturi, unul câștigat, altul pierdut. Ne-am bătut cu ei de la egal la egal. Să nu uităm: Spania este o echipă cu jucători în top 20, cu o echipă care a câștigat Roland Garros de puțin timp. Nu este o rușine să pierdem. Eu sunt fericit și mulțumit de băieți, dar și de echipa care a fost în jurul nostru – de la Gabi Trifu până la echipa de fizioterapie, doctori, antrenori de pregătire fizică. A fost o atmosferă foarte frumoasă și le mulțumesc spectatorilor, care au fost extraordinari. Mulțumim și Federației care ne-a oferit toate condițiile necesare, chiar dacă la București se desfășoară un turneu WTA. Acest meci a fost o reușită, dar ne lasă un gust amar, deoarece tuturor ne place să câștigăm. Din păcate, am pierdut pe teren propriu, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Totuși, am pierdut împotriva Spaniei.

Despre situația actuală a tenisului românesc

Tenisul românesc e foarte bine văzut acum. Din spate nu vin juniori, dar deocamdată avem un nume foarte bun în tenisul mondial. Cât despre tenisul masculin, nu avem pe nimeni să vină din spate. Momentan, juniorilor le este greu să treacă la nivel profesionist și îi înțeleg. Dar sper, în calitate de căpitan de Cupa Davis, să am de unde alege. Acum nu prea am de unde să aleg, dar mă bucur că Marius, Adi, Florin și Horia acceptă să vină la Cupa Davis și să reprezinte țara. Ei fac tot ce le stă în putință să ajute pe cei care vin din urmă, dar așa se întâmplă în sport. Nu e vorba că la fete s-a făcut mai multă treabă, iar la băieți nu. La băieți nu au reușit juniorii să treacă la nivel profesionist, așa cum au izbutit fetele.

Despre o posibilă absență a unuia dintre cei patru jucători actuali din Cupa Davis

Situația se complică. Avem un anumit număr de jucători, alegem din ce avem și încercăm să facem ce putem. Întotdeauna încercăm să jucăm cu cea mai bună echipă și să ne uităm înspre viitor. Acum nu pot să ofer un răspuns magic, în acest sens. Știți și voi situația actuală. Totuși, eu sunt mândru de băieți. Noi am avut juniori care au venit alături de echipa de Cupa Davis, se antrenează alături de seniori. Bineînțeles, putem găsi scuze: nu au bani, sponsori, academii, dar gândiți-vă la Serbia. Au mulți jucători care n-au venit dintr-un sistem precum cel spaniol, cu academii. Eu sau Adrian Voinea suntem alte exemple bune în acest sens.

Adrian Ungur:

Despre meciul cu Pablo Carreno Busta

Mi-am dorit foarte mult să câștig acest meci (n.r. cu Pablo Carreno Busta), chiar dacă nu avea nicio miză. Din păcate, nu am reușit acest lucru. Mă bucur, totuși, că au fost anumite puncte spectaculoase.

Despre anii următori ai carierei sale

Continui să joc pentru a intra în top 100 ATP. Dacă ar fi să mă mențin în top 200, nu cred că aș mai juca. Mai degrabă aș sta acasa, alături de familie. În comparație cu acum 10-20 de ani, media de vârstă a jucătorilor din prima sută a crescut foarte mult. Dacă atunci erai considerat bătrân la 30 de ani, acum pot să spun că ești la jumătatea carierei la această vârstă. Sunt mulți jucători care joacă foarte bine la 35-36 de ani, precum Lopez sau Stepanek. Acest lucru îmi dă curaj să merg mai departe.

Leave a Reply

Top