SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis: Iată ce au declarat Florin Mergea și Horia Tecău după victoria cu spaniolii – Corespondență de la Marcu Czentye

Cupa Davis: Iată ce au declarat Florin Mergea și Horia Tecău după victoria cu spaniolii – Corespondență de la Marcu Czentye

tecau mergea cupa davis tenis
tecau mergea cupa davis tenis
Horia Tecau si Florin Mergea au castigat partida cu Spania

Horia Tecău și Florin Mergea au câștigat un meci foarte important azi, atât pentru echipa de Cupa Davis, care se menține în joc contra Spaniei, cât și pentru ei și participarea la Jocurile Olimpice. Iată în continuare ce au declarat cei doi despre acest meci și despre planurile lor pentru Jocurile Olimpice. Declarațiile au fost culese de Marcu Czentye, corespondentul Doartenis.ro pentru această confruntare.

Florin Mergea:

Despre meciul de astăzi

Suntem foarte fericiți după această victorie, mai ales că fiindcă am obținut-o aici, la Cluj. Am făcut un nou meci bun, cu multe lucruri bune la care am lucrat și care s-au văzut în teren. A fost un meci extrem de greu, împotriva a doi jucători care au câștigat Roland Garros. Am început mai greu primul set, au fost câteva mingi pe care le-am ratat, câteva decizii (ezită, nu vrea să spună „dubioase”) din partea arbitrului, la care nu ne așteptam. Dar am revenit, am crezut în potențialul nostru și am crezut unul în altul. Am avut acest public minunat care ne-a ajutat și este normal că suntem fericiți.

Dacă acest meci a fost un test bun pentru Jocurile Olimpice

A fost un test bun pentru noi. Sunt multe lucruri la care am lucrat, și la București, și la Stuttgart și care se văd în joc. Sunt unele lucruri care trebuie eliminate, așa cum a spus și Horia. Au fost multe greșeli la fileu, mai ales pe serviciul nostru. Noi doi suntem returneri foarte buni și dacă ne ținem primele servicii vom avea multe ocazii de a ne desprinde. Chiar dacă Marc Lopez nu va juca cu Feliciano la Jocurile Olimpice, aveam nevoie de un asemenea test datorită calibrului acestor adversari. Această victorie ne dă foarte multă încredere. Este foarte important că am câștigat.

Ce poate face România în continuarea acestei confruntări

Important este că am avut această victorie astăzi și că am împins meciul în ziua de duminică. La fel cum am văzut și ieri, lui Marius i-a lipsit foarte puțin să aducă un punct împotriva lui Feliciano. Trebuie să credem în noi și în faptul că mâine se poate întâmpla orice în teren. Nu cred că ar trebui să ne gândim la o victorie și la scor, ci doar să speculăm greșelile adversarului, pentru că este singurul lucru care ne poate aduce un nou punct. Semnificativ este ca mâine toată lumea să fie sănătoasă și să poată da randament maxim.

Horia Tecău:

Despre meciul de astăzi

Ne așteptam să avem un meci greu astăzi. Lopez-Lopez au jucat bine tot anul, au câștigat un turneu de grand slam. Au mai multe meciuri câștigate în acest an decât avem noi și veneau cu încredere aici. La 2-0 pentru Spania, aveau „mâna liberă” să dea în minge azi și nu aveau o presiune atât de mare pentru acest meci. Ne așteptam la un meci greu și ne așteptam la un public minunat. Am avut parte de amândouă, dar ne așteptam și să jucăm bine pentru că ne-am mișcat bine la antrenamente. În mare parte, azi am făcut tot ce trebuia să facem. Am jucat constant și bine pe serviciu, în cele mai multe cazuri. Au fost niște excepții, câteva game-uri pe care trebuie să le eliminăm din jocul nostru, precum și câteva greșeli la fileu. În rest, suntem mulțumiți de modul în care am jucat astăzi.

Despre oboseala lui Feliciano Lopez

Feliciano a servit foarte bine astăzi. În multe game-uri, nu am avut șanse la retur, pentru a intra în punct. Din spatele terenului a returnat destul de bine, mai bine decât a făcut-o în celelalte meciuri pe care le-am jucat împotriva lui. Nu cred că l-a afectat atât de mult meciul de ieri. S-a mișcat bine, îl cunosc din circuit. Este un jucător care poate juca cinci seturi azi și poate juca cinci seturi și mâine. Nu are probleme de acest fel, se recuperează repede. Sper ca mâine să se resimtă după două zile atât de solicitante.

Despre dificultatea de a reveni în meci, fiind conduși

Noi nu ne gândeam că trebuie să revenim. Ne gândeam la ce avem de făcut și să  executăm planul de joc cu cât mai bine posibil. Planul nostru era să atacăm serviciul lui Marc Lopez, să ne ținem serviciul cu multe variații, să câștigăm punctele pe partea lui Feliciano, întrucât Marc este un returner periculos. Am făcut, în mare parte, acest lucru astăzi și ne-am montat destul de bine după ce am pierdut seturile 1 și 3.

Despre anumite decizii controversate ale arbitrului

Nu mă afectează deloc, doar că simt nevoia să le spun că au greșit pentru a putea continua. Știu că se fac greșeli de arbitraj. Bineînțeles, nu-mi place atunci când se fac la o minge de break, când văd urma mingii care a fost în afara terenului cu câțiva centimetri, în condițiile în care aveam arbitrul de linie. Nu pot să trec peste greșeli fără să le spun ceva, dar după aceea mă montez foarte repede pentru punctul următor. Știu că nu am cum să schimb soarta punctului anterior, dar nu pot nici să tac.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close