SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Adrian Ungur > Cupa Davis: Toate declarațiile date azi de jucătorii români și de Andrei Pavel la conferința de presă – Corespondență de la Marcu Czentye

Cupa Davis: Toate declarațiile date azi de jucătorii români și de Andrei Pavel la conferința de presă – Corespondență de la Marcu Czentye

romania echipa cupa davis
romania echipa cupa davis
Echipa de Cupa Davis a Romaniei e gata de o noua aventura

Cu Horia îngândurat și ceilalți componenți ai lotului foarte bine dispuși, echipa României a venit astăzi în fața reprezentanților presei cu ocazia primei conferințe organizate înaintea meciului de Cupa Davis dintre România și Spania. Iată ce au declarat cei patru jucători și căpitanul nejucător, Andrei Pavel:

Cum vă simțiți aici la Cluj?

Andrei Pavel: Am fost primiți cu o căldură extraordinară. Condițiile sunt superbe, iar sala este foarte frumoasă, la fel ca orașul și oamenii. Acomodarea a fost făcută foarte rapid, terenul este foarte frumos. Este exact cum ni l-am dorit. Continuăm antrenamentele și sperăm să fim în formă vineri, sâmbătă și duminică pentru a obține cele trei puncte pe care ni le dorim.

Pe spanioli ai apucat să-i vezi. Ce părere ai despre ei?

Andrei Pavel: Pe spanioli îi cunoaștem foarte bine. Împotriva lui Feliciano Lopez am jucat chiar și eu. Pe Roberto Bautista  Agut l-am văzut în foarte multe meciuri, iar Adrian chiar a jucat împotriva lui, ca și Marius. Horia și Florin îi cunosc foarte bine pe Marc și Feliciano Lopez. Este o echipă foarte puternică, dar ne bucurăm că Victor Hănescu și Alex Luncanu sunt lângă noi, mai ales Alex, care e stângaci și ne ajută cu efectele tipice stângacilor. Îl avem pe Gabi Trifu, toată echipa noastră e alături de noi. De abia așteptăm să începem meciurile!

Ce crezi că ar trebui să faci vineri și duminică pentru a combate ecartul de locuri din clasamentul ATP favorabil jucătorilor spanioli?

Marius Copil: Cred că dacă voi sevi bine și dacă voi avea procentaj mare la primul serviciu, voi avea o șansă bună vineri. Duminică… vedem! Să luăm deocamdată ziua de vineri și să vedem ce se va întâmpla atunci. Dar cred că serviciul va fi vital.

CITEȘTE ȘI:  Florin Mergea și Horia Tecău sunt capi de serie pe tabloul de dublu mixt de la Wimbledon

Nu simt nicio presiune. Eu joc bine la Cupa Davis și mă simt mult mai bine când joc pentru România. Sper să o țin așa în continuare și să aduc cel puțin un punct.

La o primă vedere, dublul nostru pare mai bun decât cel al spaniolilor, însă Lopez-Lopez au câștigat de curând un turneu de mare șlem. Este o presiune în plus pe voi sau este mai bine astfel, situația echilibrându-se?

Horia Tecău: Nu simt o presiune în plus. Cred că presiunea este în partea spaniolilor. Ei au o echipă care s-ar bate oricând pentru câștigarea Cupei Davis și ar fi un eșec enorm pentru ei să piardă în România. Într-adevăr, o echipă nouă din acest an – Lopez-Lopez -, am jucat împotriva lor la Dubai, au câștigat Roland Garros, sunt în cărți pentru primele locuri din acest an. Deci formează o echipă puternică, dar și noi în meciurile de Cupa Davis jucăm bine, avem o echipă puternică și sperăm să aducem un punct sâmbătă.

Nu simțim presiune, ci o dorință foarte mare de a câștiga. S-a văzut că în circuit am avut o perioadă mai grea și ne dorim să reintrăm în zona victoriilor după acest meci.

Florin Mergea, pentru aceeași întrebare: Eu aștept de mult un meci în fața propriilor suporteri. Nu am jucat niciodată în România într-o sală atât de mare și, să sperăm, plină. Cred că în cel mai rău caz plecăm de la egal la egal în această partidă de dublu. Așa cum a spus și Horia, am jucat bine în trecut. Este un nou meci pentru noi, unul pentru care am pus la punct multe lucruri în vederea Jocurilor Olimpice. Nu este presiune pe noi și ne dorim foarte mult să câștigăm aici în văzul propriilor suporteri.

CITEȘTE ȘI:  ATP Rogers Cup: Horia Tecău s-a calificat în turul secund de dublu la Montreal

Ce speranțe ne dați pentru Jocurile Olimpice?

Florin Mergea: La cum stau lucrurile în momentul de față, suntem favoriții cu numărul 4 la Jocurile Olimpice. Avem în față câteva echipe foarte puternice – francezii, americanii, brazilienii -, dar important e să fim sănătoși în acea perioadă. Cred că avem potențialul de a aduce o medalie, chiar de aur.

Dacă ar fi să alegi acum, ți-ai dori să deschizi ziua de vineri?

Adrian Ungur: Sincer, nu am o preferință. Nu contează dacă joc primul sau al doilea. Important e să fim cât mai bine pregătiți, atât eu, cât și Marius, și să jucăm cel mai bun tenis al nostru.

Andrei, tu ai avea vreo preferință?

Andrei Pavel: Să jucăm dublu în prima zi (glumește). Să spun sincer, eu aș prefera să joace Marius primul meci, dar, așa cum a spus și Adi, ordinea nu reprezintă un lucru important.

Ce le transmiteți clujenilor, după ce au umplut Sala la meciurile de Fed Cup?

Andrei Pavel: Am văzut ce frumos a fost la meciurile de Fed Cup. Sperăm să fie la fel și la noi. Sala este superbă, foarte mare, poate să găzduiască 7000 de spectatori. Ar fi superb să fie plină încă de la prima minge. Așteptăm să vedem în ce număr va veni publicul clujean. S-a mai jucat Cupa Davis aici, publicul a fost superb atunci și sper să fie la fel și de data asta. Îi așteptăm cu drag.

Ultima întrebare a acestei conferințe de presă mi-a aparținut și a dezbătut doi factori despre care s-a vorbit mult în legătură cu echipa Horia Tecău – Florin Mergea:

CITEȘTE ȘI:  Horia Tecău: «La anul cred că voi veni tot cu Rojer la Bucureşti»

Cât de mulțumiți sunteți de coeziunea pe care o aveți în joc acum și cât de serios luați în calcul formarea unei echipe în circuit, poate chiar de la începutul anului viitor?

Horia Tecău: Deocamdată, mai sunt câteva luni bune din acest an și ne concentrăm pe parteneriatul cu actualii noștri coechipieri. Chiar dacă a fost o perioadă mai grea, noi putem face ca lucrurile să meargă mai bine. Nu am vorbit nimic despre o eventuală colaborare. Atât eu, cât și Florin am spus că este o ușă deschisă pentru viitor, dar în momentul de față ca să ai productivitate într-un parteneriat nu poți să te gândești în mai multe părți. Noi asta facem acum, însă după Olimpiadă mai avem câteva luni bune cu partenerii noștri și sperăm să câștigăm turnee și să fim prezenți la Turneul Campionilor.

Florin Mergea: Din punctul meu de vedere, următoarea perioadă este cea mai importantă din acest an. Este o perioadă pe care eu am așteptat-o de mult timp. Avem un obiectiv major la Jocurile Olimpice, iar ce se va întâmpla după aceea, vom vedea. Important este ca acum să ne vedem de treabă și să facem ca aceste două-trei săptămâni pe care le avem împreună să funcționeze.

Iată în continuare câteva imagini cu băieții noștri la antrenamentul de azi, dar și de la conferinta de presă.

Leave a Reply

Top