SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Florin Mergea, după meciul din Cupa Davis: ”Până la Rio, e important să rămânem sănătoși” – Corespondență de la Marcu Czentye

Florin Mergea, după meciul din Cupa Davis: ”Până la Rio, e important să rămânem sănătoși” – Corespondență de la Marcu Czentye

florin mergea conferinta presa
florin mergea conferinta presa
Florin Mergea la conferinta de presa (foto: Marcu Czentye)

Dezamăgit că nu a putut face mai mult în partida cu Roberto Bautista Agut, Florin Mergea a ajuns, grăbit, la conferința de presă susținută la scurt timp după finalul partidei. El le-a comunicat jurnaliștilor nemulțumirea lui cu privire la atitudinea unora față de performanțele tenismenilor valoroși din România, dar și că are în perspectivă mai multe zboruri, în urma cărora va participa la primele turnee din sezonul american. Iată ce a spus Florin Mergea după ce a fost învins de Roberto Bautista Agut:

Despre meciul cu Roberto Bautista Agut

Cu toții ne-am fi dorit ca Marius să fie apt pentru acest meci, deoarece ar fi avut multe șanse cu Bautista. Din păcate, s-a accidentat, iar decizia evidentă era aceea de a juca fie Horia, fie eu. Mi-am dorit de mult timp să joc la simplu și e prima oară când am avut această ocazie. S-a întâmplat să fie împotriva numărului 15 din lume, dar am încercat să îmi văd de treabă. Am încercat să scurtez punctele, pentru că Roberto nu este un jucător cu care să te iei la trântă. Este foarte bine pregătit fizic. Anul acesta a avut victorii de răsunet cu Tsonga sau Cilic, deci știam de la început că va fi o misiune foarte grea. Am crezut că pot să-i fac față și cred că i-am făcut față destul de bine. A trebuit să atac mereu. E clar că s-au văzut diferențele dintre simplu și dublu; de trei sau patru ani eu nu am mai dat returul de pe partea de rever. Așadar, consider că m-am descurcat foarte bine și mi-am dorit foarte mult să joc în fața unui asemenea public, aici la Cluj. Mă bucur că am putut să ies cu fruntea sus și că mi-am demonstrat mie că pot să fac mai mult decât fac în momentul de față.

Despre precedentul său meci la simplu

Cred că ultimul meu meci la simplu a fost cu Ivo Karlovic, acum doi ani, la Houston, pe zgură. Am tot încercat să joc simplu, dar regulile s-au schimbat. Calificările de la turneele 250 nu mai sunt deschise pentru 32 de jucători, ci doar pentru 16. Ultimii jucători care intră pe un asemenea tablou sunt clasați pe 180-200 în clasamentul de simplu, deci eu nu am nicio șansă să joc, cu excepția wildcard-urilor. Totuși, fiind atât de sus în clasamentul de dublu, nu e ca și cum aș avea prea mult de ales.

Despre confruntarea cu Spania

Am demonstrat că și cu un asemenea adversar, cu care nu ne putem compara la clasamente, se poate. Important e să credem și să dăm tot ce putem pe teren. În prima zi, Marius a jucat extraordinar și doar câteva mingi au făcut diferența. La dublu, am crezut în victorie chiar dacă adversarii noștri sunt campionii de la Roland Garros. Relația mea cu Horia este alta acum. Nu mai jucăm din instinct, cum jucam la juniori. Suntem la alt nivel, sunt multe lucruri de pus la punct, dar mă bucur că am trecut peste acest lucru și că am avut încredere unul în altul și am adus acel punct ieri. Am împins această întâlnire foarte grea în a treia zi, ceea ce mi se pare un lucru mare.

Despre situația actuală a tenisului masculin românesc

Aș vrea să fac o paranteză, exact cum zicea Hagi cu mulți ani în urmă: să vedem ce se va întâmpla după ce generația noastră nu va mai fi! E dureros de multe ori că suntem criticați peste tot că ne-am făcut de rușine, sau că pierdem. Rezultatele noastre reprezintă munca noastră. Statul Român nu a făcut absolut nimic pentru noi până în acest an, când avem o echipă în vederea Jocurilor Olimpice. Noi suntem rezultatul propriei munci. Cred că am merita mult mai multă apreciere decât primim în momentul de față. Nu o spun pentru mine, fiindcă sincer nu mă interesează acest lucru, dar e dureros că uneori joci sub culorile României și încerci să dai tot ce poți, iar lumea nu te apreciază așa cum ar trebui să o facă.

Despre atmosfera din vestiar

Atmosfera din vestiar a fost mereu excelentă. Mereu am fost uniți și asta se vede și pe teren. Mereu am avut liniște când am evoluat și cu toții ne-am știut rolurile. Suntem apropiați ca vârstă, ceea ce este foarte important. Ne știm de foarte multă vreme și ne împingem unii pe alții să facem rezultate cât mai bune. Repet: ne este foarte greu, venind din România, dar important este că avem aceste rezultate: finala istorică de la Turneul Campionilor, turneul de la Wimbledon al lui Horia ș.a. Ca Români, nu ar trebui să avem aceste rezultate, dar au fost incredibile.

Despre perioada următoare

La dimineață vom zbura de la București spre Washington, unde din nou voi face echipă cu Horia într-un turneu ATP. Ne știm deja adversarii, sperăm să jucăm cât mai târziu, pentru că suntem destul de obosiți după aceste zile și avem trei-patru zboruri în fața noastră. Până la Rio mai sunt câteva săptămâni și important e să rămânem sănătoși. Programul a fost foarte încărcat în acest an și oricât de antrenați am fi, trebuie să rămânem sănătoși, pentru că avem un obiectiv mare la Rio, adică o medalie pe care ne-o dorim foarte mult.

Leave a Reply

Top