SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Horia Tecău despre virusul Zika: ”Sunt mai multe șanse să fii răpit sau jefuit decât să iei acest virus”

Horia Tecău despre virusul Zika: ”Sunt mai multe șanse să fii răpit sau jefuit decât să iei acest virus”

tecau florin mergea conferinta presa cupa davis
tecau florin mergea conferinta presa cupa davis
Horia Tecau si Florin Mergea la conferinta de presa (foto: Marcu Czentye)

Fericiți, dar epuizați după un meci extrem de disputat, Florin Mergea și Horia Tecău au venit în fața jurnaliștilor, care nu au ezitat să îi chestioneze despre importanța acestei victorii, despre soarta dublului mixt Tecău-Halep, virusul Zika, dar și despre continuarea acestei confruntări cu Spania. Dacă AICI ați putut citi declarațiile lor despre meci, în continuare puteți citi ce au declarat despre amenițarea virusului Zika și despre absența Simonei Halep de la Jocurile Olimpice. Declarațiile au fost consemnate de corespondentul Doartenis.ro, Marcu Czentye.

Florin Mergea a declarat despre amenințarea virusului Zika și de obiectivul perechii noastre pentru Jocurile Olimpice: „Să nu uităm că acest virus a apărut în 1947. Important este să ne luăm toate măsurile de protecție necesare. Din câte am înțeles, temperatura nu este foarte ridicată și sezonul țânțarilor nu are loc în perioada aceea. Evident, preluarea virusului se poate întâmpla oricând și există acest risc. Dar avem un obiectiv pe care ni l-am trasat și ne dorim foarte mult să jucăm la Jocurile Olimpice”, a declarat Florin.

La rândul său, Horia Tecău a vorbit despre retagerea Simonei Halep de la Jocurile Olimpice, dar și despre amenințarea virusului Zika.

Despre retragerea Simonei Halep de la Olimpiadă

Am aflat de decizia Simonei. Este decizia ei. Ea știe cel mai bine ce își dorește să facă pentru ea. Bineînțeles, dacă ea nu va participa, șansele de a intra în proba de mixt scad, pentru că în aceasta intri în funcție de clasamentul pe care îl ai. Doresc să intrăm să jucăm și la mixt, dar în acest caz următoarea jucătoare din clasament va juca la mixt. Ne vom înscrie și vom vedea dacă intrăm, pentru că lista de participare este formată din jucători foarte puternici. Mai mult nu pot să comentez. Este decizia ei, ea și echipa ei știu ce e mai bine de făcut.”

Despre retragerea lui Milos Raonic de la Olimpiadă și virusul Zika

„Nu sunt îngrijorat, oare asta înseamnă că sunt inconștient? Știu că acest virus a apărut în mai multe locuri, nu numai în Brazilia. Am fost informați în legătură cu toate măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a fi în regulă. Nu m-am gândit nicio secundă să renunț la Rio din cauza acestui motiv. Mă gândesc doar să am grijă să respect toate măsurile de protecție. Sunt mai multe șanse să fii răpit sau jefuit decât să iei acest virus (glumește)”.

Leave a Reply

Top