SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Marian Drăgulescu o atacă pe Simona Halep: “Declaraţia ei e jignitoare la adresa mea, a Cătălinei şi a celorlalţi medaliaţi”

Marian Drăgulescu o atacă pe Simona Halep: “Declaraţia ei e jignitoare la adresa mea, a Cătălinei şi a celorlalţi medaliaţi”

simona halep wimbledon 2016
simona halep wimbledon 2016
Simona Halep

Aşa cum era de aşteptat, din păcate alegerea portdrapelului României la Jocurile Olimpice a stârnit multe patimi. Şi, din păcate, chiar certuri publice între campioni. Aşa cum veţi vedea, deşi avem o mână de campioni, orgoliile sunt foarte mari.

Marian Drăgulescu, probabil cel mai valoros gimnast din istoria României, a fost deranjat de declaraţia dată la aeroport de Simona Halep după desemnarea Cătălinei Ponor ca portdrapel: “Mă gândeam că eu sau Cristina Neagu vom fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice, cred că Neagu merita. Decizia a fost luată şi o felicit pe Cătălin Ponor, deoarece este o mare onoare să fii portdrapel”.

Drăgulescu a scris pe Facebook: “Pentru cei care nu ştiu, Cătălina Ponor este portdrapelul României la Rio. Ea este triplă campioană olimpică, asta însemnând doar o parte a palmaresului ei. Am tot respectul pentru Simona, dar declaraţia mi se pare jignitoare la adresa mea, a Cătălinei şi a celorlalţi sportivi care au adus României medalii europene, mondiale şi olimpice. Onoarea revine celei care a câştigat medalii pentru România, nu celei care a câştigat cei mai mulţi bani şi nu a adus nicio medalie acestei naţiuni. Îţi sugerez, Simona, să participi şi tu la Rio 2016 şi să vezi cât de greu se câştigă o medalie pentru România şi, cu siguranţă vei aprecia mai mult sportivii care au câştigat mai multe medalii la Olimpiadă, Mondiale şi Europene. Aşadar, Halep şi Neagu mai au mult de confirmat pentru a avea asemenea pretenţii”, a comentat Drăgulescu.

Cătălina Ponor a fost desemnată, miercuri, portdrapelul României la Jocurile Olimpice, fiind aleasă prin vot la Comitetul Executiv al COSR. În vârstă de 28 de ani, Ponor este triplă campioană olimpică (echipe, bârnă, sol) la Atena, în 2004, şi medaliată cu argint (sol) şi cu bronz (echipa) la Londra, în 2012.

Printre cei cinci sportivi nominalizaţi la onoarea de a fi portdrapel s-au numărat şi Simona Halep şi Cristina Neagu.

Din păcate, trebuie spus că tot acest scandal care sper să nu continue, a plecat de la preşedintele COSR, Alin Petrache. Acesta, anul trecut, în studioul DigiSport, a invitat-o public – însă fără să se consulte cu nimeni – pe Simona Halep să fie portdrapelul României la Rio de Janeiro. AICI aveţi ştirea de anul trecut, de la DigiSport. Aşa că acum pe de o parte e de înţeles şi eventuala mică supărare a Simonei, după ce mai bine de un an (declaraţia a fost făcută în februarie 2015, după ce a cucerit titlul la Doha)  a tot fost prezentată ca portdrapel fără să aibă nici o vină, căci nu ea s-a propus în acest rol vreodată. În aceeaşi emisiune, Alin Petrache mai făcea o afirmaţie total eronată, spunând că deja avem calificaţi 152 de sportivi şi că speră să urce numărul la 200. Realitatea este că noi abia acum o lună am reuşit să trecem de 100 de sportivi calificaţi…

loading…


Leave a Reply

Top