SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Simona a găsit cheia în meciul cu Keys!

TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Simona a găsit cheia în meciul cu Keys!

simona halep wimbledon
simona halep wimbledon
Simona Halep

În Terenul Fanilor revine Marcu Czentye, care a scris despre victoria obținută ieri de Simona Halep în fața americancei Madison Keys. Vă invit să citiți cronica acestui meci câștigat de Simona.

Exceptând întortocheatul meci pe care Simona l-a întors de la 0-1 în fața japonezei Naomi Osaka, în acest an la Roland Garros, românca nu a mai câștigat un meci de la scorul de 0-1 din septembrie 2015. Se întâmpla în cadrul Openului American, Sabine Lisicki fiind cea care sfârșea răpusă de o Simonă cu un spirit de luptă remarcabil. Luni, după un set lung de 47 de minute pierdut în tie-break, înaintea căruia Madison a salvat trei mingi de set, Simona Halep a recunoscut pentru moment superioritatea unei tenismene tinere, agresive și de neoprit, pe alocuri.

Cu un set în spate și condusă cu 2-0 în a doua manșă, perspectiva se înnegrea, la fel cum Samantha Stosur a întunecat traseul Simonei de la Paris, care indica în acest an o nouă prezență în finala de pe Chatrier.

Dar Simona ne-a oferit motive de încredere. Și de bucurie. Neîncetând să rămână calmă chiar și după anumite puncte în care a comis greșeli de nepermis, constănțeanca a arătat ca o jucătoare de top, cu o abordare pozitivă asupra propriei prestații.

Lucrurile nu funcționează mereu la parametrii optimi în tenis, însă vitală este gestionarea momentelor îngreunate de circumstanțe. În optimea de la Wimbledon cu Madison Keys, Simona a luptat când altădată ar fi renunțat și și-a anunțat revenirea în elita tenisului feminin, adică în fazele finale ale unui turneu de mare șlem.

CITEȘTE ȘI:  TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Simona pierde trofeul dar câștigă o lume întreagă!

Cheia a fost găsită de Simona în plan psihologic. Dispusă la efort, românca nu a contenit să creadă în victorie, indiferent de scor. A servit excelent în majoritatea momentelor și a variat îndeajuns de mult până în momentul în care Keys a devenit incapabilă de sprinturi. Rezultatul? Victoria i-a revenit în trei seturi, la finalul unei confruntări în care mulți o vedeau părăsind Londra.

Dar Simona rămâne, având gânduri mari. Primele patru meciuri au trecut, dar greul stă să vină. Angelique Kerber se anunță a fi o oponentă redutabilă în faza sferturilor de finală, dar Halep nu se va gândi la înfrângerea suferită în fața ei, la Cluj-Napoca. Va gândi pozitiv și va alerga, încercând să plaseze mingea cât mai variat în terenul advers. Același lucru îl va performa și Angie, așadar se anunță un meci de neratat.

Poate sună bizar când o spui, dar Simona mai are nevoie doar de trei victorii în cursul a cinci zile pentru a câștiga un turneu de mare șlem. Și, în opinia mea, are un culoar bun pentru a reuși performanța. Desigur, nivelul jocului ei trebuie în continuare ridicat pentru ca Simona să atingă apogeul în zilele următoare, însă un succes cu Kerber  poate să deschidă perspective și unghiuri noi. Asemenea jocului Simonei de azi, la finele căruia cheia a fost găsită. Cheia e în plan mental, iar Simona nu trebuie să uite aceasta nici în meciul de marți.

Leave a Reply

Top