SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Ana Bogdan > 17 lucruri pe care nu le știai despre Ana Bogdan + GALERIE FOTO

17 lucruri pe care nu le știai despre Ana Bogdan + GALERIE FOTO

tenis ana bogdan
tenis ana bogdan
Ana Bogdan, una dintre cele mai frumoase jucatoare din circuit

Ana Bogdan (23 de ani) este, fără îndoială, omul momentului în tenisul feminin românesc. Venită din calificări, ea a ajuns în turul secund la US Open, după o revenire de excepție în fața Soranei Cîrstea, pe care a învins-o după ce a fost condusă cu 6-0 și 5-2. Vă propun să o descoperiți pe Ana Bogdan cea din afara terenul de joc. Iată cele mai importante 17 lucruri pe care trebuie să le știți despre jucătoarea noastră. Informațiile au fost culese din diverse interviuri acordate de Ana de-a lungul timpului, sau provin din sursele mele.

Schiul, prima dragoste. Primul sport practicat de Ana Bogdan a fost, firesc, schiul. Spun firesc pentru că amândoi părinții Anei au fost schiori profesioniști, tatăl ei este acum instructor de schi, iar familia stă de o viață în Sinaia. Așa că era și păcat să nu schieze cea mică. Și, cum prima dragoste nu se uită niciodată, Ana iese pe pârtie de fiecare dată când poate în vacanțele de iarnă. Sportiva explica într-un interviu acordat anul trecut pentru publicația ”Ziar de Sinaia” ce înseamnă schiul pentru ea: „Nicăieri nu am sentimentul de libertate, împlinire şi echilibru ca atunci când merg să schiez”, spunea ea.

A început tenisul la 8 ani, din întâmplare. Începuturile ei în tenis au ținut mai mult de hazard decât de dorință. Așa cum am spus, Ana era o viitoare schioare de performanță, fiind foarte talentată în acest sport. Numai că pentru a schia ai nevoie de zăpadă, iar într-una dintre ierni a nins foarte puțin. Drept urmare, Ana a vrut să-și umple timpul cu un alt sport și a început să joace tenis. Avea 8 ani când a început serios, căci ea pe terenurile de tenis a călcat când avea vreo 5 ani.

În Sinaia era un singur teren, ea era singura tenismenă din oraș. Ar putea părea o înfloritură pentru ca povestea să fie mai frumoasă, dar aceasta era realitatea atunci: când Ana s-a apucat de tenis în orașul Sinaia exista un singur teren de tenis, pe zgură. Apoi au mai apărut două acoperite, la școală și la liceu. Cum numărul terenurilor de tenis era direct proporțional cu interesul locuitorilor pentru acest sport, concluzia evidentă, confirmată și de Ana în interviuri este dramatică: ea era singura jucătoare de tenis din oraș!

[portfolio_slideshow id=78680]

Tatăl, primul antrenor. Mașina, singurul partener. Când ești singurul tenismen din oraș, evident că nu ai de unde alege un antrenor sau un partener. Așa că primii pași în acest sport au fost făcuți alături de tatăl ei, Ion Bogdan, care a antrenat-o timp de patru ani. Cum nu exista un al doilea jucător cu care s bată mingea, partener de antrenament i-a devenit o mașină care îi trimitea mingi din terenul celălalt.

Ce vis are în tenis. Evident, primul obiectiv al Anei este acela de a intra în Top 100, iar la cum joacă e de așteptat ca acesta să se îndeplinească în cel mai scurt timp. Dar visul ei cu care a început tenisul a fost să ajungă între primele 10 jucătoare din lume.

Kim Clijsters și Roger Federer, jucătorii preferați. Ana a declarat de mai multe ori că jucătoarea ei preferată este Kim Clijsters, fostul lider mondial. Evident, nu a putut-o urmări pe belgiancă decât la televizor, dar s-a îndrăgostit de jocul ei. De asemenea, a recunoscut că îi place foarte mult stilul de joc al lui Roger Federer.

Cea mai mare victorie din carieră. Cea mai importantă victorie din carieră a venit luna trecută și a fost obținută în fața unui fost lider mondial: sârboaica Jelena Jankovic. Performanța a fost realizată în turul secund al turneului WTA de la Florianopolis (Brazilia), unde Ana a ajuns în semifinale. Victoria aceea a fost cu atât mai importantă cu cât atunci când avea 16 ani, românca o nominaliza într-un interviu pe Jankovic drept jucătoarea preferată.Premiantă la școală. Ana Bogdan este una dintre sportivele care au îmbinat foarte bine sportul cu școala. De altfel, până în clasa a opta, a fost mereu prima în clasă. Apoi, la liceu, a început să se concentreze pe tenis, dar nu a ales o clasă cu profil sportiv, ci una cu profil uman.

Suprafața preferată. Chiar dacă a început tenisul pe zgură, Ana Bogdan se simte cel mai bine pe hard. De altfel, ea a și obținut pe această suprafață cele mai bune rezultate din carieră, iar parcursul de la US Open din acest an e cel mai bun exemplu.

Are o soră mai mică, Ioana. Născută pe 25 noiembrie 1992, Ana Bogdan are o soră mai mică, Ioana. Aceasta e cu 7 ani mai mică, dar cele două sunt foarte apropiate. Evident, amândouă schiază și amândouă joacă tenis, Ana și Ioana făcând chair pereche la câteva turnee ITF.

E stângace din naștere, dar joacă ținând racheta în mâna dreaptă. Ana Bogdan e o jucătoare specială. Stângace din naștere, ea joacă de fapt cu mâna dreaptă. Într-un interviu mai vechi ea recunoștea că un antrenor i-a spus, când era la începuturile carierei, că este mai eficient să joace cu dreapta. Și se pare că sfaturile au fost de folos.

Joacă în ITF de la 13 ani. Ana Bogdan a intrat în turneele profesioniste de mică. La 13 ani a jucat în primele competiții ITF, așa că s-a obișnuit de când era adolescentă cu presiunea competiției.

Pasionată de design interior. După retragere, Ana ar vrea să facă o carieră în design interior.

Sporturi preferate. În afară de tenis și schi, iubeşte snowboardingul, înotul, călăria și îi place să se plimbe.

Turneele favorite. Turneele ei favorite sunt, în afara celor de Grand Slam, cele de la Bad Gastein, Rio Open și Stanford. Cred că și Florianopolisul poate fi trecut pe listă, deși nu a fost nominalizat.

Bani în carieră. Anul acesta a câștigat, din tenis, până la US Open, 41.049 dolari. În total, în carieră a obținut 157.931 dolari. Suma va crește mult după US Open, acolo unde, prin calificarea în turul secund, și-a asigurat 77.000 de dolari.

Cel mai bun loc din carieră. De luni, Ana Bogdan ocupă poziția 116 în clasamentul mondial. Dar cel mai bun loc ocupat de ea în ierarhia WTA a fost 110, pe care s-a aflat la 15 august 2016.

loading…


4 thoughts on “17 lucruri pe care nu le știai despre Ana Bogdan + GALERIE FOTO

  1. Multumesc pentru acest excelent material!!! De azi Ana noastra cea frumoasa va mai adfauga 50000 de dolari australieni pe card…sa dea Domnul s-o bata pe Vesnina in primul tur : o vad in stare!!!

Leave a Reply

Top