SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Iată ce au declarat Florin Mergea și Horia Tecău după calificarea în semifinalele probei de dublu de la Jocurile Olimpice

Iată ce au declarat Florin Mergea și Horia Tecău după calificarea în semifinalele probei de dublu de la Jocurile Olimpice

mergea tecau dublu rio jocuri olimpice
mergea tecau dublu rio jocuri olimpice
Florin Mergea si Horia Tecau in timpul meciului din sferturile de finala (foto: CS Dinamo)

Victoria excepțională obținută de Florin Mergea și Horia Tecău în sferturile de finală ale probei de dublu de la Jocurile Olimpice a fost urmată de o lungă serie de declarații ale celor doi eroi români.Iată mai jos declarațiile celor doi, care au fost luate de pe site-ul oficial al clubului Dinamo, gruparea la care sunt legitimați amândoi – toți jucătorii de tenis trebuie să aparțină de un club.

AICI vedeți cu ce scor au câștigat cei doi sfertul de finală.

Horia Tecău: ”Îi cunoșteam foarte bine pe Soares și pe Melo, nu au făcut nimic diferit față de ce ne așteptam. Soares a servit foarte bine astăzi, cred că mai bine decât o face de obicei, dar și eu am servit bine, am avut o zi bună pe serviciu. Am reușit să mi-l țin fără probleme. A fost un singur ghem, un singur break, cu o eroare la voleu, când am pierdut acel set al doilea, dar tactica a funcționat. Când am avut șanse, am executat. Și ei sunt o echipă bună, care ne-a pus probleme, au jucat mult cu primul serviciu

Pentru noi înseamnă mult că am câștigat acest meci, mai ales în aceste condiții. În setul al treilea ne-am montat repede. Am luat o pauză acolo, am respirat puțin și am trecut peste acel final de set nefericit. Ne-am montat, știam că dacă vom continua la fel și ne vom ține serviciile vor veni și șanse de retur. Au venit în primul ghem, nu l-am luat. A fost 0-40 acolo, care conta foarte mult, dar am rămas pozitivi. Asta facem noi foarte bine. Ne montăm unul pe celălalt, nu ne lăsăm nicio secundă, niciun punct să cădem, să ne pierdem concentrarea. Și asta ne ajută să câștigăm meciurile. Astăzi a contat cu atât mai mult pentru că aveam de partea cealaltă un public gălăgios și a trebuit să fim mai conectați unul la celălalt.

Miercuri jucăm cu medaliile pe masă. Încă de anul trecut am spus că obiectivul nostru este câștigarea medaliei de aur la Rio. Deci, noi știm, echipa noastră știe, toată țara știe. Nu mai trebuie să ne punem nicio presiune în plus, am ajuns aici concentrându-ne pe fiecare minge, pe fiecare punct și așa vom face și mâine. Acum ne vom recupera, pregătim meciul foarte bine și mâine încercăm să executăm fiecare punct ca să câștigăm următorul meci, pentru că el este cel mai important”

FLORIN MERGEA: Ne așteptam la o atmosferă ostilă. A fost exact ca atunci când am jucat contra Ecuadorului, când eram juniori, dar ne-am concentrat pe era de făcut pe fiecare punct și acestea sunt condițiile în care probabil noi jucăm cel mai bun tenis. Și asta s-a văzut în teren. Important este că am stat unul lângă celălalt, ne-am împins de la spate și am crezut în această victorie. Pentru că era un meci foarte dificil, și cred că am reușit să stăm mereu peste ei, să nu-i lăsăm să intre în totalitate în meci.

Am început tare, iar ei au început să joace exact cum au jucat Dodig cu Melo la semifinala de la Toronto. Am anticipat acest lucru. Am intrat în retururi, i-am atacat noi pe ei și nu i-am lăsat să facă primul pas. Și asta s-a văzut și în setul unu și în setul doi, chiar dacă l-am pierdut, nu a fost nicio secundă în care să nu credem că suntem mai buni ca ei sau că nu putem să-i batem.

Suntem un pic obosiți, acum urmează recuperarea. Mâine avem însă meciul trei, avem destule ore de dormit și pentru asta ne-am pregătit tot anul. Nu pot să zic că mâine voi fi obosit, nu am voie să fiu. Mâine vom fi sută la sută apți la ora meciului. Când am servit pentru meci nu m-am gândit la ceva sepcial. Pur și simplu te gândești la punctul următor, pentru că deja era 5-1 sau 5-2, nici nu mai știu. Important este să arunci mingea sus, să împarți loviturile în părți mici pe care trebuie să le faci și așa nu te gândești la scor. Trebuie să câștigi, ești la un pas de victorie, iar dacă te gândești la scor poate nu mai poți să joci. Important este că am lucrat mult și s-a văzut că suntem tari în momentele acestea.

Următorii adversari, americanii Steve Johnson și Jack Sock, sunt doi jucători foarte buni pe care normal că-i cunoaștem din circuit, dar important este exact ce am făcut și până acum, să ne concentrăm la ce trebuie să facem noi, bineînțeles și în funcție de ei. Tactica este importantă și să jucăm fiecare punct. Ne dorim foarte mult să câștigăm“.

(P) Dacă vreți să urmăriți Jocurile Olimpice la un televizor nou, AICI aveți cele mai convenabile oferte de la eMag

loading…


Leave a Reply

Top