SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Patru jucătoare se bat pentru locul 1 WTA după US Open. Iată cine sunt cele patru pretendente

Patru jucătoare se bat pentru locul 1 WTA după US Open. Iată cine sunt cele patru pretendente

calcule lider mondial wta

[portfolio_slideshow id=78490]

Programat începând de săptămâna viitoare, US Open este un turneu foarte important din punct de vedere al numelui liderului WTA. Patru fete au șanse să termine turneul de Grand Slam pe primul loc în clasament.

Serena Williams, Angelique Kerber, Garbine Muguruza și Agnieszka Radwanska sunt cele patru jucătoare care au șanse pentru a deveni sau a rămâne lider mondial. Iată, pe scurt, care sunt scenariile pentru ca una dintre ele să treacă pe primul loc după US Open.

Serena Williams depinde doar de ea să continue pe primul loc după US Open. Concret, dacă va cuceri titlul, va fi în continuare lider mondial indiferent de rezultatul celorlalte. În rest, e obligată să ajungă în semifinale și Kerber să fie eliminată cel mai târziu în sferturi, pentru a rămâne lider. Dacă va fi eliminată până în semifinale, atunci Kerber trece lider mondial indiferent rezultatul ei.

Angelique Kerber poate ajunge lider mondial fie dacă Serena Williams va fi eliminată până în semifinale. Apoi, dacă nemțoaica va ajunge în semifinale, iar Serena va fi eliminată în semifinale, sau, evident, dacă va ajunge în finală sau va lua titlul. Dacă va lua titlul, atunci nu mai contează ce face Serena Williams, evident.

Garbine Muguruza are nevoie de mai mult ajutor pentru a ajunge lider mondial. Dacă va câștiga titlul, dar nu cu Kerber finalistă, atunci iberica va fi noul lider mondial. Poate fi pe primul loc și doar cu finala, dacă Serena e eliminată în semifinale, iar Kerber în optimi.

Agnieszka Radwanska are nevoie de o minune pentru a ajunge lider mondial după US Open. Concret, ea trebuie să ajungă în finală sau să ia titlul la New Haven și apoi să ajungă măcar în finală la US Open pentru a deveni lider mondial. Evident, contează și ce fac rivalele ei, dar la cum joacă e greu de crezut că Radwanska va reuși dubla. Mai sus vedeți toate calculele, făcute de cei de la WTA.

loading…


Leave a Reply

Top