SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Simona Halep, la ora confidențelor. Ce a mâncat zilnic la Montreal, ce va face în zilele libere și ce a bucurat-o cel mai mult în meciurile din Canada

Simona Halep, la ora confidențelor. Ce a mâncat zilnic la Montreal, ce va face în zilele libere și ce a bucurat-o cel mai mult în meciurile din Canada

simona halep darren cahill dragos ciaus
simona halep darren cahill dragos ciaus
Simona Halep, alaturi de echipa ei, formata din Darren Cahill si Dragos Ciaus, si de trofeul cucerit la Montreal

Campioana de Montreal, Simona Halep, a acordat un amplu interviu pentru WTA Insider la câteva ore după câștigarea trofeului. Iată ce a declarat jucătoarea noastră, care a vorbit despre foarte multe lucruri atât din viața sportivă cât și extrasportivă.

Despre ce înseamnă această victorie pentru ea: ”Această victorie înseamnă foarte mult pentru că e un turneu mare și era a doua mea finală consecutivă aici. Pe prima nu am putut să o închei. Am fost foarte bolnavă și a trebuit să mă opresc. Dar aici am avut un suport extraordinar din partea publicului, ceea ce face ca totul să fie mult mai special. Este unul dintre cele mai mari turnee pe care le-am câștigat, așa că e foarte plăcut. Vreau doar să mă bucur de moment, chiar dacă sunt obosită. Vreau să mă bucur”

Despre motivul pentru care s-a înscris la dublu: ”A fost un turneu diferit pentru mine, deoarece nu sunt obișnuită să joc dublu. Am fost un pic obosită la final. Dar de asemenea m-a ajutat să joc meciurile de dublu, deoarece așa am putut exersa returul, serviciul. Acestea m-au ajutat enorm în meciurile de simplu. Am avut adversare puternice aici. A fost o săptămână excelentă atât la simplu cât și la dublu. Sunt frântă, dar voi avea câteva zile de pauză și voi fi din nou în formă pentru Cincinnati”

Despre cum s-a simțit să joace cu Monica: ”Nu e ușor, pentru că ea e foarte motivată la fiecare minge, și eu eram un pic obosită. Dar e foarte plăcut, pentru că ne-am distrat și ea e o foarte bună jucătoare de dublu. E conectată la joc permanent, în fiecare secundă. A fost bine, și sper că vom mai juca împreună la un turneu sau altul”.

Despre lovitura de care a mulțumit-o cel mai mult la Montreal: ”Serviciul, în primul rând. Am lovit mingile destul de tare si destul de bine. Am găsit unghiuri bune și m-am mișcat foarte bine. Am alergat ca la maraton”.Despre cum crede că s-a mișcat pe teren: ”M-am mișcat foarte bine, pentru că acum îmi simt cel mai bine corpul. Am picioare puternice și nu mai obosesc în timpul meciurilor, ceea ce e un mare plus. Cred că totul a mers foarte bine pentru mine în această săptămână și mi-am îmbunătățit foarte mult fiecare parte din jocul meu”.

Despre meciul câștigat care a mulțumit-o cel mai mult: ”Cred că cel mai dificil meci a fost cel din finală cu Madison, deoarece nu poți avea un ritm contra ei. A fost o partidă imprevizibilă, în care nu am știut la ce să mă aștept de la un puct la celălalt. Așa că am fost mai stresată deoarece nu știam ce se va întâmpla la punctul următor. Sunt o persoană căreia îi place să aibă în minte mișcările următoare. Meciul cu Kerber a fost, de asemenea, tare, pentru că a trebuit să alerg. Dar toate meciurile au fost dificile într-un fel sau altul. Dar am avut victorii bune și adversare puternice, ceea ce face acest succes mai special”.

Despre reacțiile ei de supărare când conduce: ”Fizioterapetul meu Dragoș e nou și nu știe tenisul atât de bine. El l-a întrebat pe Darren Cahill în timpul unui meci în care aveam set și 5-0: ”De ce e Simona supărată acum?” Nu știu să vă răspund, pentru că așa se întâmplă. Vine din interior, e o frustrare pentru că am ratat o minge. Mereu vreau să fiu perfectă. Știu că perfecțiunea nu există, dar eu o caut oricum. Nu știu dacă voi avea vreodată un răspuns de ce fac asta, dar dacă voi reuși să mă schimb o voi face, pentru că aș vrea să fiu mai răbdătoare și mai pozitivă cu mine”.

Despre cum se simte pe terenurile din SUA: ”Cred că joc un tenis mai bun pe terenurile concursurilor din US Open Series deoarece suprafața e mai rapidă, iar eu am început să joc bine pe ea. Mă simt mult mai încrezătoare deoarece am avut rezultate foarte bune anul trecut în toate turneele, așa că privesc cu încredere spre următorul turneu, și sunt încrezătoare că pot câștiga câteva meciuri. Trebuie să am grijă de corpul meu, să mă odihnesc și să mă recuperez, apoi să pornesc la treabă din nou”.

Despre săptămâna în plus de pauză dinaintea următorului turneu: ”În fiecare an e cam același program, așa că acum e puțin neobișnuit să am o săptămână în plus liberă înaintea turneului de la Cincinnati. Dar am timp să mă recuperez, să iau o pauză. Nu am avut așa ceva după Wimbledon deoarece am jucat acasă, ceea ce a fost destul de dificil. Uneori lucrurule se schimbă, așa că trebuie să le ajustăm, să luăm părțile pozitive și să fim relaxați”.

Despre calificarea la Turneul Campioanelor: ”Este în fiecare an un obiectiv să fiu prezentă la Turneul Campioanelor. Am știut de la începutul anului, sau chiar din prima jumătate a lui, că va fi dificil să mă calific din nou la Singapore. Dar acum cred că sunt aproape. Voi avea parte de o nouă experiență acolo. Sper să pot face mai multe decât anul trecut. Am amintiri extraordinare din 2014, îmi place terenul de acolo, îmi place atmosfera. Trebuie doar să-mi fac treaba până la Singapore și apoi să merg acolo, pentru că e unul dintre obiectivele fiecărei jucătoare„.

Despre rutina pe care și-a format-o la Montreal: ”Am avut același mic dejun în fiecare dimineață, timp de 10 zile, la hotel. Ouă ochiuri și croissant cu ciocolată. La prânz mâncam paste cu pui – foarte plictisitor. Seara mâncam pește, ceea ce eu nu mănânc în mod normal,dar în această săptămână am făcut-o zilnic. Plăcintă cu brânză la desert în fiecare seară, iar totul a funcționat foarte bine”.

Despre ce va face până la turneul de la Cincinnati: ”Voi rămâne în SUA și mă voi antrena. Vreau să mă ocup și de mine un pic. Sunt obosită și am nevoie de mai multă energie pentru a merge la următorul turneu. Nu voi mai merge acasă, pentru că e prea departe și nu vreau să mai am diferențe de fus orar. Va fi dificil, dar va fi plăcut, deoarece mă voi bucura mai mult de timpul meu liber în SUA”.

Despre ce va face în cele patru zile libere: ”Sunt destul de bună. Am obținut patru zile libere de la Darren! Azi el mi-a spus că pot să îmi iau chiar cinci, dar cred că patru sunt OK. Probabil că în primele două voi dormi, apoi voi merge la spa sau la un salon de frumusețe pentru a-mi face și unghiile și totul. Îmi place să stau cu orele acolo. Apoi voi vizita orașul în care voi fi și apoi voi merge la cumpărături, pentru că mi-am promis că banii pe care îi voi câștiga la dublu (n.r în jur de 35.000 de dolari) îi voi cheltui la cumpărături. Am câștigat destui, așa că am nevoie de vreo două zile pentru asta”

loading…


Leave a Reply

Top