SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Roger Federer – Un Maestro de neegalat

TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Roger Federer – Un Maestro de neegalat

roger federer
roger federer
Roger Federer

În Terenul Fanilor revine Paul Athes, care a trimis un articol dedicat sărbătoritului zilei, elvețianul Roger Federer.

De multă vreme, am tot vrut să-l elogiez pe maestrul tenisului. Roger Federer nu e neapărat eroul meu, căci nu are drive-ul unui Nadal sau Djokovic și nici nu pare să se forțeze precum matadorul spaniol. Totuși, nimeni înainte și puțin probabil după el va avea talentul natural și abilitatea de a transforma tenisul în ceva la fel de relaxant precum o plimbare în parc. Nimeni a fost vreodată atât de dominant fără ca măcar să verse sudoare.

O adevărată dictatură impusă de Maestro, printr-un tenis sublim, dublat de un psihic de mare campion. Cariera lui Federer este ceva demn de ecranizat, căci o singură carte nu ar putea cuprinde realizările incomensurabile ale geniului elvețian. Reverul său aruncat cu atât rafinament și eleganță, ne reamintește de epoca romantică, când un Rod Laver sau chiar mai recentul Ilie Năstase, nu aveau rivali în măiestrie. Nici Federer nu are rival în zilele noastre.

Cel puțin, nu la acest capitol. Nenumăratele finale de la Wimbledon și eleganța etalată atât pe teren, cât mai ales în vestimentația aleasă, fac din elvețian un veritabil călător din timp, mai ales că el este un fan declarat al anilor ’80. Muzica rachetei Wilson e momentan aflată în repaus, căci Maestro este accidentat. Pentru 2016, totul s-a decis deja, iar absența sa de la Olimpiada braziliană este resimțită din plin. Cine știe dacă Federer va mai reveni vreodată la forma de altădată. Până la urmă, mai contează? La mulți ani, Maestro! Sperăm să ne bucuri cât mai mult cu arta tenisului tău.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close