SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Nick Kyrgios, în centrul unui nou scandal, la Shanghai

Nick Kyrgios, în centrul unui nou scandal, la Shanghai

nick kyrgios
nick kyrgios
Nick Kyrgios

Australianul Nick Kyrgios se află în centrul unui mare scandal deoarece şi-a arătat pe faţă, în timpul meciului cu Zverev, repulsia pentru tenis.

Campion duminică la Tokyo, Kyrgios şi-a bătut joc tot meciul contra lui Zverev, din turul secund de la Shanghai. Zverev s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1, în 48 de minute, la capătul unui meci în care australianul nu a făcut nici un efort să lupt pentru mingi, s-a certat cu un spectator şi i-a spus arbitrului de scaun că vrea să plece mai repede acasă.

Evident, Kyrgios riscă sancţiuni din partea ATP, care la câţi bani pompează ân circuit, nu are nevoie de astfel de jucători.

În finalul unui game, Kyrgios a trimis uşor mingea din serviciu, lovind-o de la nivelul feţei, fără să o arunce deasupra capului, apoi s-a îndeptat către scaunul de pe marginea terenului, nemaiaşteptând returul adversarului. Zverev, care a văzut că australianul nu este interesat să joace, a punctat trimiţând şi el destul de uşor mingea în terenul advers.

La un moment dat, Kyrgios i-a spus arbitrului Ali Nili: “Poţi să strigi <time> ca să termin meciul şi să mă duc acasă?”.

Un spectator din tribună i-a cerut lui Nick Kyrgios să respecte jocul şi publicul, ceea ce a stârnit mânia tenismenului. “Vrei să vii tu să joci aici? Stai jos, taci şi uită-te!”, i-a răspuns jucătorul.

După meciul pe care l-a terminat în huiduielile publicului, Kyrgios s-a plâns că este obosit. “A fost dificil, am jucat multe meciuri la rând. Sunt obosit fizic şi mental. În seara asta, am lăsat-o mai moale”, a spus el. Întrebat despre conflictul cu acel spectator, australianul a răspuns: “Pare că dacă ei ştiu despre ce e vorba ar putea fi pe teren şi ar avea succes. Nu înţeleg asta. Ei nu ştiu prin ce trec, aşa că nu-i înţeleg. Nu le datorez nimic, este alegerea mea. Dacă nu-ţi place, nu te-am chemat eu să urmăreşti meciul. Pleacă. Dacă eşti atât de bun la dat sfaturi şi la tenis, de ce nu eşti atât de bun ca mine? De ce nu eşti în circuit? Vrei să cumperi un bilet? Vino să mă vezi, ştii că sunt imprevizibil. E alegerea ta. Dar nu-ţi datorez nimic. Nu influenţează cum o să dorm la noapte“, a continuat Kyrgios.

El a declarat mereu că nu iubeşte tenisul şi că face acest sport pentru că a fost obligat de tatăl său, care i-a interzis să mai joace baschet, un alt sport unde se descurca, se pare foarte bine, dar în care nu se puteau câştiga atât de repede atât de mulţi bani.

loading…


Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close