SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Alexander Zverev – următorul superstar al tenisului mondial?

TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Alexander Zverev – următorul superstar al tenisului mondial?

alexander zverev tenis
alexander zverev tenis
Alexander Zverev

În Terenul Fanilor revine Paul Athes, care scrie despre unul dintre jucătorii care probabil că vor lupta pentru supremaţie în tenisul anilor viitori.

Trebuie să recunosc că mi-a luat ceva timp până să aștern pe hârtia virtuală câteva gânduri despre noua senzație a tenisului mondial. După ani de zile, în care doar cinci-șase oameni au contat cu adevărat, se pare că în acest final de sezon sunt părtași la schimbarea de generație mult visată.

În premieră, Federer și Nadal nu mai sunt în top 5, iar noua gardă, condusă momentan de Raonic și Nishikori iau cu asalt convențialul propus de cei cinci mari magnifici: Federer, Nadal, Djokovic, Murray și Stan Wawrinka.

Ultimul a fost victima lui Alexander Zverev acum câteva săptămâni, într-o finală de pomină, ce i-a adus primul titlu din carieră tânărului jucător german. Acesta a dat dovadă de un sânge rece atipic un adolescent.

Dacă urmărim precedentul propus cu atât de mult show nedorit de către Nick Kyrgios, Zverev pare a fi the next big thing. Maturitatea sa, etica sa din timpul jocului, dar și talentul nativ evident, fac din tânărul teuton un adversar redutabil.

Deja plasat în top 20, fiind și cel mai tânăr om de acolo, Zverev este o promisiune certă pentru viitorul tenisului german. Nemții au avut mult de așteptat, iar de la finala de uitat a lui Rainer Schuttler de la Openul australian din 2003, tricolorul german nu a mai ieșit în evidența tenisului masculin.

CITEȘTE ȘI:  TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Simona Halep a obținut la Tokyo o victorie a voinței

Totodată, Zverev pare a fi cel mai mare talent de la generația de aur formată din triumviratul Graff-Stich-Becker, iar jocul solid și complet îl recomandă pe deplin pentru măreție.

Cu un backhand nimicitor, dublat de o dreaptă de-a dreptul criminală, Zverev are ceva din aerul elegant al unui Roger Federer combinat cu vitejia de samurai spaniol a lui Nadal. Totuși, el este ceva aparte, cu toate că la 19 ani, Nadal era deja în penumbra lui Federer.

Vorbim acum de alte timpuri, iar dacă urmărim clasamentul ATP, în prima sută regăsim doar patru jucători sub 20 de ani. Tenisul trece printr-o criză certă de valori, iar diferența dintre cei cinci magnifici și restul lumii este mult prea mare.

Să sperăm că generația lui Zverev va fi mai darnică cu noi. Dacă totul merge în direcția dorită, în viitor am putea vedea o rivalitate frumoasă între el și Dominic Thiem, doi dintre cei născuți în anii ’90. Doar viitorul ne va demonstra dacă Alexander Zverev va trece testul timpului sau va rămâne, precum mulți alții la capitolul eterne speranțe.

Leave a Reply

Top