SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > WTA Luxembourg: Monica Niculescu A CÂȘTIGAT titlul chiar de ziua mamei ei!

WTA Luxembourg: Monica Niculescu A CÂȘTIGAT titlul chiar de ziua mamei ei!

monica Niculescu trofeu
monica Niculescu trofeu
Monica Niculescu si trofeul cucerit la Luxembourg

Monica Niculescu a reușit să cucerească titlul la turneul pe care îl iubește cel mai mult. Ea e noua campioană a competiției WTA din Luxemburg, acolo unde de-a lungul timpului a jucat de două ori finala!

Victoria obținută de Monica Niculescu a fost cu atât mai frumoasă cu cât a fost obținută în fața principalei favorite, numărul 11 mondial, cehoaica Petra Kvitova,una dintre cele mai în formă jucătoare din acest final de sezon. Monica s-a impus cu scorul de 6-4, 6-0, la capătul unui meci care a durat 68 de minute. Pentru Niculescu, aceasta era a treia finală jucată în Luxemburg, ea fiind învinsă în ultimul act al edițiilor 2011 și 2012.În vârstă de 29 de ani, Monica mai are două titluri WTA în carieră la simplu, la Florianopolis în 2013 şi la Guangzhou, în 2014. Adică, victoria din această seară e prima din Europa. Ea a mai jucat în acest an şi finala de la Seul, pierdută însă în faţa Larrei Arruabarrena, din Spania.

Victoria din Luxemburg va fi însă de neuitat pentru Monica, deoarece ieri a fost și ziua mamei ei, așa cum a recunoscut, emoționată, la ceremonia de premiere. Niculescu le-a mulţumit colaboratorilor – antrenorul Călin Ciorbagiu având ochii în lacrimi – şi organizatorilor. “Îmi place să vin şi să joc aici, este turneul meu preferat. Cu siguranţă o să vin şi anul viitor“, a spus ea. “Şi încă un lucru: azi e ziua de naştere a mamei mele. Ea nu este aici, dar «La mulţi ani, mama»“, a adăugat sportiva.

La conferinţa de presă susţinută după victorie, Monica Niculescu a spus că acest moment este “cel mai bun” din viaţa sa. “Să o înving pe Petra în finală… Este cel mai bun moment din viaţa mea. Nu îmi vine să cred. Sunt foarte bucuroasă”.

loading…


One thought on “WTA Luxembourg: Monica Niculescu A CÂȘTIGAT titlul chiar de ziua mamei ei!

Leave a Reply

Top